Er: “Adalete hizmet etmek kutsaldır ”

Mersin Barosu Başkanı Ali Er, avukatlık stajına başlayacak stajyerlerden, cübbelerini onurla taşıyıp, görevlerini cesaretle yapmalarını isteyerek, “Adalete hizmet etmek kutsaldır ” dedi.Hukuk fakültelerinden mezun olarak avukatlık stajına...

Google Haberlere Abone ol
Er: “Adalete hizmet etmek kutsaldır ”

Mersin Barosu Başkanı Ali Er, avukatlık stajına başlayacak stajyerlerden, cübbelerini onurla taşıyıp, görevlerini cesaretle yapmalarını isteyerek, “Adalete hizmet etmek kutsaldır ” dedi.

Hukuk fakültelerinden mezun olarak avukatlık stajına başlayacak olan 8 stajyer, Mersin Barosu Başkanı Er’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, avukat adaylarına mesleki önerilerde bulunan Baro Başkanı Er, eğitim sürecini tamamlayıp ruhsatlarını aldıklarında cübbelerini onurla taşıyıp, görevlerini cesaretle yapmaları gerektiğini söyledi. Er, “Anlamlı ve kutsal bir görev ifa edeceksiniz. Adalete hizmet etmek kutsaldır. Mesleğinizi layıkıyla yürüteceğinize dair ileride yemin edeceksiniz. Savunma mesleğini yaparken en önemli unsur ahlak ve edilen yemine bağlılıktır” dedi.

Baronun eğitsel ve sosyal alanda etkinlikleri olduğunu belirten Er, baro bünyesinde tiyatro kulübü, fotoğrafçılık kulübü, kadın ve çocuk hakları gibi merkez ve komisyonlar bulunduğunu, kendi alanlarında faaliyetler gerçekleştirdiğini de dile getirerek, stajyerlerden bu çalışmalara katılmalarını, kendilerini geliştirmelerini istedi. Er, “Sizlerden, mesleğinizin başındaki heyecanınızı sonuna kadar kaybetmemenizi istiyorum” diye konuştu.

Genç avukatlar da Er’e avukatlık mesleğinin geleceği hakkında sorular sorarak bilgi edindiler.

Yorumlar