Okuldan kaçan kafadarlar ‘Mobil Park’a yakalandı

Aydın’da park ve okul çevrelerinin daha güvenli hale getirilmesi için hayata geçirilen ‘Mobil Park’ denetimleri sırasında, okuldan kaçtıktan sonra parkta yakalanan öğrenciler polisi kandıramayınca derse geri dönmek zorunda kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Okuldan kaçan kafadarlar ‘Mobil Park’a yakalandı

Aydın’da park ve okul çevrelerinin daha güvenli hale getirilmesi için hayata geçirilen ‘Mobil Park’ denetimleri sırasında, okuldan kaçtıktan sonra parkta yakalanan öğrenciler polisi kandıramayınca derse geri dönmek zorunda kaldı.

Vatandaşların dinlenebilmesi, spor yapabilmesi ve gezinebilmesi, çocukların arkadaşlarıyla hoşça vakit geçirebilmesi amacıyla parklarda risk oluşturan durumların önüne geçilmesi amacıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi, Efeler Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün koordinesinde 1 komiser yardımcısı, 4 polis memuru, 2 zabıta görevlisinden oluşturulan ’Mobil Park’ ekibi, 31 Temmuz 2017 tarihinde çalışmalara başladı.

Komiser Yardımcısı Reyhan Çoban’ın sorumluluğundaki Mobil Park ekibi, park ve okul çevrelerinde yoğunluğun yaşandığı saat dilimlerinde gerçekleştirdiği denetimlerle güvenli bir ortamın oluşturulmasına katkı sağladı. Sorumluluk sahalarındaki 267 parkta bulunan şüpheli kişilerin kimlik sorgusunu yapan ekip, özellikle dersten kaçan çocukların okula kazandırılması konusunda başarılı çalışmalara imza attı. Parkta vakit geçiren ailelerle sohbet eden görevliler, uygulama hakkında bilgi verdi.

Yalanı ortaya çıkınca polisten özür diledi

Pınarbaşı Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen son denetimler sırasında okuldan kaçan 4 kafadar, sigara içerken Mobil Park ekibine yakalandı. Kimlik kontrolleri yapılan öğrenciler, izinli oldukları konusunda polisi kandırmaya çalıştı. Yalanı ortaya çıkan ancak buna rağmen ısrarla derse geri dönmek istemeyen öğrenciler, ekibin otosuyla okula götürüleceklerinin söylenmesi üzerine özür dileyerek okula geri dönmek zorunda kaldı.

Parkların güvenli olmasının çok önemli olduğunu kaydeden Nagihan Kıvrak, “İnsanlar vakit buldukça parklara çıkıyor. Buralarda farklı gruplar ya da çocuklarımıza zarar verici, kötü alışkanlıkları özendirici kişilerin bulunması hepimiz için bir tehdit. O yüzden parkların güvenli olması ve sürekli polis bulunması çok güzel bir şey. Uygulama bu şekilde olmalı ve bu projeye devam edilmeli” dedi.

Emniyetin başlattığı uygulamanın eğitim camiası tarafından çok olumlu olarak karşılandığını ifade eden Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sami Yavuz da projeye büyük önem ve değer verdiklerini söyledi. Projede emniyet birimleriyle iş birliği içerisinde çalıştıklarını kaydeden Yavuz, şöyle konuştu:

“Özellikle bizim tür okulların en büyük sıkıntısı okul kapısı ve okul önü güvenliğidir. Onun için emniyet ile çok sıkı diyalog içerisindeyiz. Polis arkadaşlarımız her zaman yanımızda yer alarak bizim öğrencilerimizin güvenliğine çok büyük katkı sağlıyor. Okulla ilgili olmayan kişilerin okul çevresinde bulunmalarına engel olunuyor. Uygulama çok güzel ve çok başarılı. Bizler de emniyet birimleriyle iyi diyaloglar kurarak projenin daha başarılı olabilmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz.”

7 bin 896 kişi sorgulandı, 127 öğrenci okula teslim edildi

Mobil Park ekibinin kurulduğu günden bugüne 3 aylık sürede yapmış olduğu çalışmalarda 7 bin 896 kişi ve 774 araç sorgulandı. Aranan 25 şüphelinin yakalandığı denetimlerde, 18 araç ve 32 kişiye yapılan işlemlerde 22 bin 666 TL ceza kesildi. 95 şüphelinin üzerinden 413 içimlik bonzai, 40 içimlik esrar, 11 adet ecstasy ve 6,5 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.

Okulların açılması ile birlikte yapılan kontrollerde okul saatinde parkta bulunan 127 öğrenci okullarına teslim edilirken, okul önlerinde okullarla alakası bulunmayan 25 şahsa idari yaptırım işlemi uygulandı.

Yorumlar