‘Hayvan Sağlığı alanında Koruyucu Hekimlik’ konulu konferans verildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Hayvan Sağlığı Alanında Koruyucu Hekimlik’ konulu bir konferans düzenlendi.1 Kasım Çarşamba günü Şehit Ömer Halisdemir konferans salonunda düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
‘Hayvan Sağlığı alanında Koruyucu Hekimlik’ konulu konferans verildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Hayvan Sağlığı Alanında Koruyucu Hekimlik’ konulu bir konferans düzenlendi.

1 Kasım Çarşamba günü Şehit Ömer Halisdemir konferans salonunda düzenlenen konferansa daire başkanları, şube müdürleri, birlik üyeleri, muhtarlar, ziraat odaları, ziraat okulu öğrencileri, veteriner hekimler ve besiciler ile vatandaşlar katıldı. Konferansta Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürü Sami Altaş bir konuşma yaparak, hayvan sağlığı alanında koruyucu hekimlik hakkında bilgiler verdi. Günümüzde insan sağlığında olduğu gibi hayvan sağlığında da tedavi edici koruyucu hekimlik uygulamasının ön planda olduğunu vurgulayan Altaş, "Hayvan sağlığında koruyucu hekimlik uygulamaları ile hayvanlardan hayvanlara bulaşan yaygın hastalıkların yanı sıra, hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklara karşıda önleyici tedbirler alınmış olacak. Hayvan sağlığında koruyucu hekimlik denildiğinde hijyen, aşılama, dengeli ve yeterli beslenme gibi öngörülen önleyici tedbirleri alarak hastalıklarla baş etmek en kolay ve en ucuz yoldan hayvan refahını sağlamak demektir” ifadelerini kullandı. Veteriner Şube Müdürü Sami Altaş’ın konuşmasının ardından, Veteriner Hekim Tahir Selçuk Yavuz konferansa başlayarak, hayvan sağlığı alanında koruyucu hekimlik, uygun barınak dizaynı, yüksek verimli hayvanların seçimi, hayvan besleme, aşılama programları, buzağı bakımı ve beslenmesi, gübre yönetimi, ahır dezenfeksiyonu, iç ve dış parazit mücadelesi, haşereler ile mücadele konusunda soru cevap şeklinde bilgiler verdi.

Yorumlar