AK Parti Manisa İl Danışma Meclisi Toplantısı

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (3) - "Bugün CHP, siyaseten tükenmiş, bitmiş bir parti olarak adeta siyasi kadavra haline gelmiştir. Millete söyleyecek ne tek bir sözleri, ne de ülkeye önerebilecek tek bir projeleri vardır. Çok daha vahimi ise hamasetle, iftirayla, yalanla siyaset gemisini yürütebileceklerine inanmalarıdır" - "94 yıllık bir maziye sahip olduğunu iddia eden bir partinin mevcut yönetim altında geldiği yer gerçekten içler acısı. DHKP-C'den bölücü terör örgütüne kadar çiçek atmadıkları, destek çıkmadıkları, koruyup kollamadıkları hiçbir illegal yapı adeta kalmamıştır. 'Atatürk'ün partisi' iddiasındaki CHP, bugün Pensilvanya'nın partisi haline dönüşmüştür. Bir dönem iktidara gelmenin yolunu vesayet odaklarına emir erliği yapmakta arıyorlardı şimdi de iktidara giden yolun Pensilvanya'daki şarlatana kapı kulluğu yapmaktan geçtiğini zannediyorlar"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Manisa İl Danışma Meclisi Toplantısı

MANİSA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün CHP, siyaseten tükenmiş, bitmiş bir parti olarak adeta siyasi kadavra haline gelmiştir. Millete söyleyecek ne tek bir sözleri, ne de ülkeye önerebilecek tek bir projeleri vardır. Çok daha vahimi ise hamasetle, iftirayla, yalanla siyaset gemisini yürütebileceklerine inanmalarıdır." dedi.

Erdoğan, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Manisa İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılarak partililere hitap etti. Erdoğan, konuşmasında, CHP'ye yönelik, "Böyle bir ana muhalefet evlere şenlik" ifadesini kullanarak, "Varsın olsun." dedi.

Erdoğan, partisinin ana kademe, kadın kolları, gençlik kollarına seslenerek, şunları söyledi:

"Ama ben sizden bir şey istiyorum. Bakınız sadece sloganların partisi olmayacağız. Bütün hizmetlerimizi, yaptıklarımızı, bütün yatırımlarımızı A'dan Z'ye milletimize anlatacağız. Manisa A'dan Z'ye 17 ilçesi nerede ne yapılmış bilmesi lazım. Bunu anlatacaksınız. Gençler, milletin anlaması lazım. Millete bunu anlatacaksınız. Millet ne yaptığımızı bilecek. 15 senede bu iktidar demek ki Manisa'ya bu yatırımları yapmış.

Gençler, bakınız birileri diyor ki, 'gençlerin arasında, evet AK Parti gençliğinin sayısı eriyor.' Böyle mi? O zaman bunu hayata geçireceksiniz. Bunun böyle olmadığını daha çok çalışmak suretiyle üniversitelerde ve artık liselerin son sınıfları da ne yapıyor, oy kullandığına göre artık bu konularda çok daha yoğun bir çalışmanın içinde olacaksınız. 2019'da sandıkları inşallah bizim gençliğimiz patlatacak, inşallah sandıkları bizim kadın kollarımız patlatacak, inşallah sandıkları bizim ana kadememiz patlatacak ve inşallah Allah'ın izniyle 2019'daki gerek mart gerek kasım seçimlerinde, Türkiye'deki bu değişim, dönüşüm seçimlerinde arka arkaya inşallah hem Manisa'da belediyeyi ve belediyeleri hem de inşallah milletvekili seçimini ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini Allah'ın izniyle biz kanacağız."

- "Amaç diyet borcunu, koltuk borcunu layıkıyla ödemek"

Türkiye'de gerçek anlamda ana muhalefet koltuğunun uzun zamandır münhal olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yani boş. CHP bırakın ana muhalefetlik vasfını, giderek siyasi parti hüviyetini dahi kaybetmektedir. 94 yıllık bir maziye sahip olduğunu iddia eden bir partinin mevcut yönetim altında geldiği yer gerçekten içler acısı. DHKP-C'den bölücü terör örgütüne kadar çiçek atmadıkları, destek çıkmadıkları, koruyup kollamadıkları hiçbir illegal yapı adeta kalmamıştır.

Atatürk'ün partisi iddiasındaki CHP bugün Pensilvanya'nın partisi haline dönüşmüştür. Bir dönem iktidara gelmenin yolunu vesayet odaklarına emir erliği yapmakta arıyorlardı şimdi de iktidara giden yolun Pensilvanya'daki şarlatana kapı kulluğu yapmaktan geçtiğini zannediyorlar. Sırf okyanus ötesindeki efendilerine şirin gözükmek için 250 şehit 2 bin 193 gazi verdiğimiz 15 Temmuz direnişini dahi sulandırmaktan çekinmiyorlar. Ülkemizin FETÖ ile mücadelesine ket vurmak için şu ana kadar yapmadık tezvirat bırakmadılar. Ağızlarını her açtıklarında 15 Temmuz demokrasi destanı için 'kontrollü darbe' diyorlar. Millete kurşun sıkanlara 'ana kuzusu' diye sahip çıkıyorlar. Burada amaç diyet borcunu, koltuk borcunu layıkıyla ödemektir.

En büyük mirası batık bir SGK, yani eski adıyla SSK. En büyük mahareti de seçim kaybetmek olan bir genel başkan başka türlü nasıl koltuğunu koruyabilir?"

- "Akşam başka, sabah başka"

"Geldiği yeri birilerinin lütfuna, kumpasına borçlu olan bir genel başkandan farklı hareket etmesini elbette beklemiyoruz." ifadesini kullanan Erdoğan, şunları söyledi:

"Ziyaretine gidiyor Sayın Baykal'ın. 'Aday mısınız?' diye sorduklarında 'hayır aday değilim' diyor ama ertesi sabah bir de bakıyorsunuz ki adaylığını açıklıyor. Akşam başka, sabah başka. Ancak burada sorun CHP'nin içinde bulunduğu tükenmişliğin geçici bir bunalım olmaktan çıkıp, kalıcı bir arıza haline gelmesi. Hatta üstten aşağı tüm kadrolara sirayet etmesidir. Bugün CHP siyaseten tükenmiş, bitmiş bir parti olarak adeta siyasi kadavra haline gelmiştir. Bunu da böyle biliniz. Millete söyleyecek ne tek bir sözleri, ne de ülkeye önerebilecek tek bir projeleri vardır. Çok daha vahimi ise hamasetle iftirayla yalanla siyaset gemisini yürütebileceklerine inanmaları."

- "Mart 2019'da Salihli belediyeyi alacaksınız"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, salondaki bir grubun, "Salihli seninle gurur duyuyor" sloganları üzerine "Mart 2019'da Salihli belediyeyi alacaksınız" şeklinde konuştu.

Bugün hakaret ve küfrün, CHP'nin hakaret dili olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Fikrin olmadığı yerde küfür olur. Vizyonun olmadığı yerde hakaret olur. Kelamın yani sözün gücüne güvenmeyenler hakaret yoluna başvurur. Halbuki siyaset icbar değil, ikna sanatıdır. Biz 40 yıllık siyasi hayatımızda işte bunun mücadelesini veriyoruz. Haksız yere hapse atıldığımız günlerde de partimizin kapatılmak istendiği dönemde de siyasetten hiçbir zaman umudumuzu kesmedik. Siyasetin ahlakını, onurunu, seviyesini daima koruduk, kolladık, el üstünde tuttuk. Kifayetsizler elinde siyaset kurumunun yıpratılmasına asla müsaade etmedik çünkü dün olduğu gibi bugün de siyaset milletimizin en büyük umut kapısıdır. Merhum Namık Kemal, 'Zihin fukara olunca, akıl ukala olurmuş' diyor. Bunların da zihni fukaralıkları dillerine vuruyor. Biz bunların siyaseti, kendi seviyelerine düşürmelerine asla izin vermeyeceğiz. Onları kendi çukurlarında bırakacak, milletimizle el birliği, gönül birliği içinde 2023 hedeflerimize doğru yürümeye devam edeceğiz."

"Sen doğru ol, eğri belasını bulur" atasözünü dile getiren Erdoğan, "Bunlar da her seçimde milletimizden gerekli uyarıyı alıyorlar ama bir türlü akıllarını başlarına toplamıyorlar. AK Parti kadroları olarak siyasi nezaketimizi, vakarımızı, edebimizi sonuna kadar koruyacağız." dedi.

Kongresi yaklaşan Manisa'da, yapılacak kongre ile sandık esaslı seçilecek yeni kadro ile çalışmalara yoğunlaşacaklarını belirten Erdoğan, "Çalmadık kapı, sıkmadık el inşallah bırakmayacağız." vurgusu yaptı.

Kadın kollarına da seslenen Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"94'de bizim bir hikayemiz var. Çok iyi çalıştık. O zaman kadın kollarımız bana bir teklifle geldiler, İstanbul'da. Dediler ki, 'Başkanım biz şöyle bir şey düşündük. Kapıları çalıyoruz, bir şey versek.' Tamam kitapçıklar, broşürler var. 'Daha başka bir şey.' Hayırdır bir şey mi düşündünüz?' dedim. Dediler ki, 'biz şöyle bir kahve düşündük. 40 gram kahve ve kahvenin üzerinde partimizin amblemi ve ismi. Bir tarafından da şu yazıyor, bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır.' On binlerce kahveyi kadın kollarımız evlere dağıttılar. Çok çalışacağız. Öyle şeyler yapmalıyız ki inşallah 40 yıl akıllarda kalsın."

(Bitti)

Yorumlar