BM İşkenceyle Mücadele Komitesi Fas'taki incelemelerini tamamladı

RABAT (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) İşkenceyle Mücadele Komitesi, Fas'taki incelemelerini tamamladığını duyurdu. Komite'den yapılan yazılı açıklamada, "Özgürlüklerinden yoksun bırakılmış insanların kötü muamele ve işkenceden...

Google Haberlere Abone ol
BM İşkenceyle Mücadele Komitesi Fas'taki incelemelerini tamamladı

RABAT (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) İşkenceyle Mücadele Komitesi, Fas'taki incelemelerini tamamladığını duyurdu.

Komite'den yapılan yazılı açıklamada, "Özgürlüklerinden yoksun bırakılmış insanların kötü muamele ve işkenceden korunmaları amacıyla, talep edilen yerlerin izlenmesi ve incelenmesi için koşulsuz erişim izni verilmelidir. Fas'taki mevcut kanunlar ve işkencenin önlenmesi için yapılan reformlar işkenceyle mücadelede büyük önem taşıyor. Faslı yetkilileri bu reformları hayata geçirmeye davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Fas'a 2014'te imzaladığı "BM İşkence ve Diğer Zalimane, İnsanlık Dışı veya Küçültücü Muamele ve Cezaya Karşı Sözleşme" gereği "Ulusal İşkenceyi Önleme Komitesi" kurmaya yönelik çalışmalarını hızlandırması tavsiye edildi.

Fas'ta 22 Ekim'den bu yana çalışmalarını sürdüren komite, Sale Cezaevi ve Sale Psikiyatri Hastanesi başta olmak üzere birçok ceza ve tevkif evinde incelemelerde bulunurken, pek çok yerel kurumla da ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Fas'ta, Ulusal İnsan Hakları Konseyi tarafından yürütülen Ulusal İşkenceyi Önleme Komitesi kurma çalışmaları devam ediyor.

Yorumlar