Toraman çiftinin karşılıklı yaralama davasında karar

- Eski futbolcu İbrahim Toraman ve eşi Eylem Toraman'ın yaşadıkları bir tartışmada karşılıklı birbirlerine vurarak yaraladıkları iddiasıyla "eşe karşı basit yaralama" suçundan yargılandıkları dava karara bağlandı - Mahkeme, olayda tarafların kusur durumunun eşit olduğu gerekçesiyle İbrahim Toraman'ı 7 bin 500 lira, Eylem Toraman'ı da 5 bin 250 lira adli para cezasına çarptırdı

Google Haberlere Abone ol
Toraman çiftinin karşılıklı yaralama davasında karar

İSTANBUL (AA) - Evlerinde yaşadıkları bir tartışmada karşılıklı birbirlerine vurarak yaraladıkları iddiasıyla yargılandıkları davada, eski futbolcu İbrahim Toraman 7 bin 500 lira, eşi Eylem Toraman da 5 bin 250 lira adli para cezasına mahkum edildi.

Anadolu 66. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müşteki sanıklar Eylem ve İbrahim Toraman ile avukatları katıldı.

Duruşmada söz verilen müşteki sanık Eylem Toraman, olay günü evlerinde çocuğu kucağındayken eşinin saldırısına uğradığını savunarak, "Kafama, yüzüme ve vücuduma aldığım darbelerin etkisiyle bayıldım ve bilincimi kaybettim. Hastaneye kaldırıldım. Ben kimseyi kasten yaralamadım. Saldırıya uğradığım için kendimi ve çocuğumu korumaya çalıştım. Beraatimi istiyorum. İbrahim Toraman'ın cezalandırılmasını talep ediyorum." dedi.

Müşteki sanık İbrahim Toraman da şunları anlattı:

"Olay günü sanık yanımızda çocuğumuz varken dolaptan bardak almaya çalışırken yere düşürdü ve bardak kırıldı. Ben çocuğumun zarar görmesinden endişe ettiğim için 'Ne yapıyorsun?' diye tepki verince hakaret etti ve fiilen saldırmaya başladı. Olaydan sonra rapor almak için sağlık ocağına gittim. Sayın hakim siz de erkeksiniz. Bir bayana yumruk atsanız yüzünde, kafasında bir şişlik olmaz mı? Ama darp raporunda bunlar yok. O kadar zoruma gitti ki bir erkek olarak darba uğrayan benim. Kendisine yönelik en ufak bir saldırım olmamıştır. Kendisine vursaydım ağır şekilde yaralanırdı. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum."

İbrahim Toraman'ın avukatı Zeynep Küçük, tarafların adli raporları karşılaştırıldığında, müvekkilinin meşru savunma haliyle hareket ettiğini, Eylem Toraman'ın ise ona saldırdığı hususunun açık olduğunu belirterek, "Elimizde 2 sağlık raporu var. İbrahim Toraman'ın raporunda darp ve cebir olduğu belirtilmiştir. Ancak Eylem Toraman'a yanağında ve burnunda çizik olduğuna dair rapor verilmiştir. Raporun bütününe bakıldığında asıl dikkati çeken husus ise var olan bulguların hiçbirisinde darbeye bağlı olduğu ifade edilmemiş olmasıdır." şeklinde konuştu.

- Eşe karşı yaralamadan Eylem Toraman'a da ceza

Davayı karara bağlayan Hakim Kerim Zafer Bakay, ilk haksız eylemin hangi sanık tarafından gerçekleştirildiğinin yargılama neticesinde net olarak tespit edilemediğinden tarafların kusur durumunun eşit olduğunu söyledi.

Bakay, bu kapsamda müşteki sanık İbrahim Toraman'ı üzerine atılı "eşe karşı basit yaralama" suçunu işlediğinin sabit olduğu gerekçesiyle günlüğü 100 liradan 75 gün adli para cezasına çarptırdı.

Cezayı 7 bin 500 lira adli para cezasına çeviren Bakay, sanığın önceden başka bir suçtan mahkum olmaması, yeniden suç işlemeyeceğine dair mahkemede olumlu kanaat oluşması gibi gerekçelerle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Hakim Bakay, müşteki sanık Eylem Toraman'ı da "eşe karşı basit yaralama" suçundan günlüğü 70 liradan 75 gün adli para cezasına çarptırdı.

Eylem Toraman'ın cezasını da 5 bin 250 lira adli para cezasına çeviren Bakay, Toraman'ın İstanbul 31. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 2013 yılında mahkumiyetine karar verilerek hükmün açıklanmasının geri bırakıldığı ve denetim süresinin henüz dolmadığı gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına hükmetti.

Öte yandan hakim Bakay, İbrahim Torman'ın hakaret suçundan beraatine hükmetti.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İbrahim Toraman ile eşi Eylem Toraman'ın, 24 Ocak'ta Üsküdar'daki evlerinde tartıştığı, tartışma esnasında İbrahim Toraman'ın eşi Eylem Toraman'a hakaret ettiği, tartışmanın ardından çiftin karşılıklı olarak birbirlerine vurarak yaraladıkları belirtilmişti.

Yaralamanın basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde olduğu aktarılan iddianamede, İbrahim Toraman hakkında "hakaret" ve "eşe karşı basit yaralama" suçlarından 9 aydan 3 yıl 6 aya, eşi Eylem Toraman hakkında da "eşe karşı basit yaralama" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilmişti.

Yorumlar