İzmir'deki silahla yaralama davası

- Karşıyaka'da ilişkisi olduğu kadını ağır yaraladığı için hakkında dava açılan tutuklu sanık emekli astsubayın yargılanmasına başlandı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'deki silahla yaralama davası

İZMİR (AA) - İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, ilişkisi olduğu kadını ağır yaralayan tutuklu sanık emekli astsubay hakim karşısına çıktı.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Arif Kale, mağdur E.E.K. ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Kale, E.E.K. ile 2016 yılının ekim ayında tanışmasının ardından duygusal ilişki yaşadığını belirtti.

Maddi durumu iyi olmayan E.E.K'ya zaman zaman harçlık vererek destek sağladığını ileri süren Kale, "E.E.K. ile özel fotoğraflarım vardı. Kendisi bu fotoğrafları şantaj olarak kullandı. Paraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek benden 10 bin lira istedi. Ben de 5 bin lirasını senet 3 bin lirasını da nakit verdim." dedi.

Olay gününe ilişkin savunma yapan Kale, "Bir kafeteryanın önünde oturan E.E.K. ile konuşmak için yanına gittim. Bu esnada telefonu çaldı, bir müşterisi aradı, bulunduğumuz yerin adresini verdi. Ben de ona 'bunları hak etmiyorum, böyle şeyler yapma' dedim. E.E.K, suratıma güldü. 'Allah belanı versin' diyerek masadan kalktım. Bana, 'Sen erkek misin?' dedikten sonra küfretti. Bir anlık öfkeyle geri döndüm sol tarafına ateş ettim. Tekrar bana aynı şeyleri söyleyince bu kez de sağ tarafına ateş ettim. Amacım öldürmek değildi." ifadelerini kullandı.

Duruşmada söz alan E.E.K. ise tanıştıktan bir süre sonra evli olduğunu öğrendiği Kale'den ayrılmak istemesi üzerine tehditler aldığını ileri sürdü.

Kale'nin daha önce kendisini darbettiği için mahkemeden uzaklaştırma cezası aldığını aktaran E.E.K, sanıktan şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatına savunma yapması için süre verilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

- Olay

Karşıyaka ilçesinde 14 Haziran 2017'de, emekli astsubay Arif Kale, ilişki yaşadığı E.E.K'yı silahla ağır yaralamıştı.

Tutuklanan Kale hakkında hazırlanan iddianamede, "Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Yorumlar