Erbaa’da kahvehanelerde aile eğitimi

Tokat’ın Erbaa ilçesinde Erbaa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Aile Eğitimi Programı kapsamında ilçede bulunan kahvehanelerde seminer vermeye başladı.Toplumda aile olma bilincinin uyanık tutulması, ailenin korunmasının amaçlandığı...

Google Haberlere Abone ol
Erbaa’da kahvehanelerde aile eğitimi

Tokat’ın Erbaa ilçesinde Erbaa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Aile Eğitimi Programı kapsamında ilçede bulunan kahvehanelerde seminer vermeye başladı.

Toplumda aile olma bilincinin uyanık tutulması, ailenin korunmasının amaçlandığı proje çerçevesinde uzmanlar tarafından aile içi iletişim, evlilik sağlığı, aile hukuku, kadına yönelik şiddeti engelleme ve çocuk koruma sistemi ağırlıklı eğitimler veriliyor. Proje kapsamında 3 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor. Eğitimlerin köy kent dahil tüm kahvehanelerde gerçekleştirileceğini söyleyen Erbaa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Saadettin Temel “ Projede ilçemizin kırsal alanında kalan köy okulları başta olmak üzere 2018 yılı Haziran ayına kadar İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğüyle birlikte tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında anne ve babalar başta olmak üzere 18 yaş üzeri aile fertlerine ulaşılmaya çalışılacak. Yaygın öğretim kurumu olarak İlçe Müdürlüğümüzdeki yetişkinlere yönelik olarak devam eden Kur’an Kursları da projeye dahil edildi. Çalışmada bu gruplara ilave olarak ilçemizdeki yüksek okul öğrencilerine, İlçe Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan erlere ve kuruluşumuzdan ekonomik destek alan vatandaşlarımıza yönelik evlilik öncesi ve aile eğitimi seminerleri vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar