Golden City Awards 2018 yarışması başlıyor

- "Golden City Awards 2018" yarışması proje başvurularının değerlendirme kurulunca kabulüne başlandı

Google Haberlere Abone ol
Golden City Awards 2018 yarışması başlıyor

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Altın Kentler Derneğinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği, "Golden City Awards 2018" yarışması proje başvurularının değerlendirme kurulunca kabulüne başlandı.

Uluslararası Altın Kentler Derneği Dünya Kent Araştırmaları Merkezi açıklamasına göre, bu yıl ki teması "İnsan Odaklı Projeler" olarak belirlenen yarışma da pek çok kategoride ödüller verilecek. Başta kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler inşaat ve taahhüt şirketleri, ulaşım alt yapı firmaları ve sivil toplum örgütleri başta olmak üzere pek çok sektörden katılımcılar şehircilik projeleriyle ile yarışmaya katılabiliyor.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen yarışma, Boğaziçi Hilton otelinde gerçekleşecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Organizasyon Başkanı Cenap Tuncer, temel olarak hedeflerinin insan olduğunu belirtti.

Tuncer, "Ne kadar iyi bir şehirde yaşıyorsanız, taleplerinizde bir o kadar yoğundur. Yaşam alanlarımız olan kentlerimizin gelişmeye bağlı olarak her geçen gün ihtiyaçları da gelişmişliğe paralel olarak hızla artıyor. Kentlerin geleceğini belirlerken temel odak insan olan, kent hayatında insan yaşamının kalitesini arttıran başarılı projelerin çoğalmasına, örneklenmesine hizmet eden yarışmamız aynı zamanda tecrübelerin paylaşılmasına da yarışma sonrası düzenlenen çeşitli etkinliklerle olanak tanıyan ülkemizin en önemli marka yarışmasıdır" ifadelerini kullandı.


Yorumlar