Cumhurbaşkanlıı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz:

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde düzenlenen düzenlenen 15 Temmuz konferansında konuşan Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, "Binlerce genç, FETÖ’cüler darbe yaptığı zaman evindeydi, dışarı çıkmayabilirdi"...

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlıı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz:

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde düzenlenen düzenlenen 15 Temmuz konferansında konuşan Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, "Binlerce genç, FETÖ’cüler darbe yaptığı zaman evindeydi, dışarı çıkmayabilirdi" dedi

Siverek Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde gerçekleşen konferansta konuşan Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, 15 Temmuz’da Türkiye’nin tarihi bir dönüm noktasından geçtiğini söyleyerek, "15 Temmuz gecesi tarihte unutulmayacak bir gece yaşadık. Hani diyorduk ya, bu gençlikten bir şey olmaz diye, orta yaşlı insanlarımızın binlerce yıllık bir serzenişi idi bu. Ve biz de demez miydik gençler çok bozuldu, gençlik bozuldu ama biz 15 Temmuz gecesi öyle bir gençlik gördük ki bu gençlikten bir şey çıkmaz diyenler mahcup oldular, bunu diyenlerin başı öne düştü. Binlerce genç FETÖ’cüler darbe yaptığı zaman evindeydi, çıkmayabilirdi hiç birisi ve kimse de onları zorla dışarı çıkartamazdı. Ama ne yaptılar? Yakınlarından helallik dileyip sokağa çıktılar, vatanını korumak için canlarını tanklara, toplara uçaklara siper ettiler" dedi.

Gençlerin vatanı ve milleti hain FETÖ’cülerden kurtardığına dikkat çeken Küçükyılmaz, "Bu hainler darbeler tarihinde yapılmayanı yaptı. Ne yaptılar? Bu millete ateş açtılar. Geçmişte hiçbir darbecinin yapmadığı bir küstahlığı yaptılar. Bu millete ateş açtılar ve bunlar zannettiler ki bu insanlar tüfeği, silahı, topu, tankı, uçağı görünce kaçacaklar. Sonra öldürülen, katledilen insanlar için sessizce hüngür hüngür ağlayacaklar. Ama ters tepti, bu millet 15 Temmuz gecesi, 1960’ta Menderes ve arkadaşlarının arkasından ağlayan dedeleri gibi olmamak için o gece sokağa çıktı. 12 Mart 1971’de şapkasını alıp giden liderleri sesiz sessiz seyreden babaları gibi olmamak için 15 Temmuz gecesi sokağa çıktı. Bu millet 15 Temmuz gecesi 12 Eylül 1980’de darbe yapıldığında ve seçtiği siyasetçiler hapse atıldığında sessizce bekleyen ağabeyleri gibi olmamak için o gece sokağa çıktı" şeklinde konuştu.

"Tarihini bilmeyen bir millet geleceğe emin adımlarla yürüyemez" diyen Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, "Tarihinizi iyi bilirseniz hem bugünü kurtarırsınız, hem de geleceği inşa edersiniz, tarihini bilmeyen bir millet hem bugünü kurtaramaz ve hem de istikbalini inşa edemez. İşte biz 15 Temmuz gecesinde tarihin yeniden canlandığına şahit olduk. Bu tarih Pensilvanya’da dış güçlerin güdümünde olan şahsı değil, halkıyla bir olan, halkı için ölümü göze alan Recep Tayyip Erdoğan’ı ve vatanı için şehit olan, gazi olanları yazacak” diye konuştu.

Yaklaşık iki saat süren konferansa AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ziya Suluyer, Siverek Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, çok sayıda öğrenci, veli ve öğretmenler katıldı.

Konferans, Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz’a İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu’nun taktim ettiği hediyeler ve kitapları imzalamasıyla son erdi.

Yorumlar