Katar'a bir yaptırım da Twitter'dan

Körfez ülkelerinin yaptırım kararlarıyla uğraşan Katar'a Twitter'dan da bir engel geldi. El Cezire'nin onaylı hesabı askıya alındı

Google Haberlere Abone ol
Katar'a bir yaptırım da Twitter'dan

Kullanıcıları tarafından genel olarak haber alma platformu olarak kullanılan Twitter, Katar merkezli AlJazerra kanalının arapça hesabını kapattı. Konuya ilişkin ise henüz bir açıklama yapılmadı. Popüler sosyal medya platfomu Twitter, Katar merkezli AlJazerra kanalının arapça hesabını askıya aldı. 12 milyon takipçisi olan Al Jazeera arapça hesabına an itibari ile erişilemiyor. Resmi kaynaklardan ise konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

El Cezire'den yapılan açıklamada hesabın birkaç saat sonra yeniden erişime açıldığı ve bu geçici kapanmanın sebebinin "organize bir kampanyanın sonucu" gibi gözüktüğü belirtildi. 

Twitter'dan konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. 

Ayrıca Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri ile Katar arasında yaşanan sorunlar, AlJazerra'ye de yansımıştı. Katar krizinin yaşanmasının ardından, Suudi Arabistan ve ona destek veren pek çok ülke, AlJazerra ofisini kapatmıştı. Suudi Arabistan'ın ardından ilk olarak Ürdün El-Cezire televizyon kanalının Amman ofisini kapattığı biliniyor.

Yorumlar