Dezavantajlı çocuklar ilk defa sinemayla tanışıyor

- Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen etkinliklerde, kırsal mahallelerde yaşayan aralarında Suriyelilerin de bulunduğu dezavantajlı öğrenciler sinemada film izleme imkanı buluyor - Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Yaman: - "İki ayda 6 bin öğrencimiz sinemayı ilk defa gördü ve film izledi. Yıl sonuna kadar 14 bin öğrenciyi sinemayla tanıştırmış olacağız"

Google Haberlere Abone ol
Dezavantajlı çocuklar ilk defa sinemayla tanışıyor

MARDİN (AA) - Mardin'de kırsal mahallelerde yaşayan aralarında Suriyelilerin de yer aldığı dezavantajlı öğrenciler, ilk kez sinemada film izlemenin mutluluğunu yaşıyor.

Valilik ile İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında öğrenciler sinemaya götürülüyor.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, dezavantajlı ve Suriyeli öğrencilerin hayatlarına renk katmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Bu kapsamda öğrencilerin sinemayla tanıştırıldığını ifade eden Yaman, kentte hiç sinemaya gitmeyen çok öğrenci olduğunu gördüklerini aktardı.

Yaman, bu nedenle böyle bir projeyi hayata geçirmek istediklerini ifade ederek "Okullarımızda tespitlerimizi yaptıktan sonra çocuklarımızı sinemaya götürmeye başladık. İki ayda 6 bin öğrencimiz sinemayı ilk defa gördü ve film izledi. Yıl sonuna kadar 14 bin öğrenciyi sinemayla tanıştırmış olacağız." dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı yetkilisi Şükrü Yavuz da etkinlik kapsamında son olarak Midyat ilçesinde kırsal mahallelerde yaşayan öğrencileri sinemaya götürdüklerini belirtti. Öğrencilerin alışveriş merkezinde film izledikten sonra yemek yediğini, oyun merkezlerinde eğlendiğini dile getiren Yavuz, "Hedefimiz bu çocuklarımıza bir ilki yaşatmak." diye konuştu.

Öğretmen Zeynep Erol, öğrencileri ile Mardin'e sinema etkinliği için geldiklerini söyleyerek "Öğrencilerimiz ilk kez sinemaya geldiler. Şu an bunun heyecanını yaşıyorlar." dedi.

Öğrencilerden Suriyeli Fatma Şükrü, 6 yıldır Mardin'de yaşadığını, ilk defa sinemaya gittiğini anlattı.





Yorumlar