Kavak tek yürek oldu

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 2016 yılında gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 1. yıldönümünde Kavak halkı tek yürek oldu.Kavak Kaymakamlığı ve Kavak Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kavak Otogarında...

Google Haberlere Abone ol
Kavak tek yürek oldu

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 2016 yılında gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 1. yıldönümünde Kavak halkı tek yürek oldu.

Kavak Kaymakamlığı ve Kavak Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kavak Otogarında düzenlenen programa yüzlerce Kavaklı katıldı. Kavak Hükümet Konağı önünden 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kavak Otogarına toplu halde Milli Birlik Yürüyüşü yapan Kavaklılar, daha sonra demokrasi nöbeti tutmak için topluca 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kavak Otogarına gitti. 2016 yılında demokrasi nöbetleri boyunca meydanlardan hiç ayrılmayan Kavak halkı bu yıl da meydanları boş bırakmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla iki gün boyunca meydanlardan ayrılmayan Kavak halkı darbe girişiminin sene-i devriyesinde de "Biz buradayız" dedi.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kavak Otogarında düzenlenen programa Kavak Kaymakamı H. Hasan Gökpınar, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Çakır, Savcı Ali Balcı, Hakim Osman Çiftçi, Emniyet Müdürü Şeref Çınar, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Hüsnü Mete Ergin, AK Parti Kavak İlçe Başkanı Bülent Yüksel, CHP Kavak İlçe Başkanı Mehmet Tekeli, MHP Kavak İlçe Başkanı Cahit Kamber, Saadet Partisi Kavak İlçe Başkanı Bekir Çakın, daire amirleri, sivil toplum örgütlerinin başkanları, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

"Türk milleti kimseye boyun eğmez"

Programda konuşma yapan Kavak Kaymakamı H. Hasan Gökpınar, “Türk milleti tarihi boyunca kimseye boyun eğmemiştir bundan sonrada eğmeyecektir. Yaşanılan bu alçak darbe girişimine karşı dimdik ayakta durarak karşı çıkmıştır. Seneyi devriyesinde de Kavak halkı tüm Türkiye’de olduğu gibi biz buradayız dedi. Programa katılan tüm Kavak halkına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Kavak halkı meydanları bırakmadı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki gün boyunca nöbette kalınacak talimatının ardından Kavaklıların iki gün boyunca nöbet tuttuğunu vurgulayan Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, "2016 yılında yaşadığımız hain darbe girişiminde Türk milleti olarak bir destan yazdık. Söz konusu vatanın bir karış toprağı olunca tıpkı geçmişimizde yaşanılan savaşlar gibi Türklerin kanlarındaki o asil duygu tekrar harekete geçerek vatanı canı pahasına korumak için tüm imkânlarını kullanmıştır. Yaşanılan bu hain darbe girişiminin seneyi devriyesinde de tüm Türkiye gibi Kavak yine meydanlarda. Tüm düşmanlarımıza gözdağı verdik, kenetlendik ve tek yürek olduk. Tüm hemşehrilerimle gurur duyuyorum” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanımızın Emrindeyiz”

AK Parti Kavak İlçe Başkanı Bülent Yüksel, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2016 yılında meydanlara indik ve hain darbe girişimine dur dedik. Yine bir talimatla meydanlara indik ve demokrasi nöbetimizi tutuyoruz. Rabbim bizi birbirimizden ayırmaya çalışanlara, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermesin. Hain darbe girişimine kalkışan o hainlerde yüce Türk adaletinin karşısında hesaplarını en ağır şekilde vereceklerdir” dedi.

Yorumlar