Elazığ’da kitap fuarına yoğun ilgi, ziyaretçi 50 bini geçti

Elazığ Belediyesi 1. Kitap Fuarına yoğun ilgi sürerken, ziyaretçi sayısının 50 bini geçtiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Elazığ’da kitap fuarına yoğun ilgi, ziyaretçi 50 bini geçti

Elazığ Belediyesi 1. Kitap Fuarına yoğun ilgi sürerken, ziyaretçi sayısının 50 bini geçtiği öğrenildi.

Elazığ’da Belediyesi tarafından organize edilen 1. Kitap Fuarına yoğun ilgi devam ediyor. Ahmet Aytar Meydanı’na kurulan Elazığ Belediyesi 1. Kitap Fuarına 7’den 70’e kitapseverler yoğun ilgi gösteriyor.Şuana kadar 50 binden fazla ziyaretçinin buluştuğu kitap fuarında her türden kitaplar yer alıyor. 115 yayın evinin katıldığı fuarda ziyaretçiler, hem aradıkları kitabı bulma şansını yakalıyor, hem de yazarlara kitaplarını imzalatma imkanı buluyor.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Şehir halkı ile kitap ve yazarları buluşturan 1. Kitap Fuarının bugüne kadar hayata geçirdikleri 607 kültür ve sanat etkinliğini taçlandıran önemli bir atılım olduğunu aktardı.

Kısa sürede 50 binden fazla kitap severi, kitap ve yazarlarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını da aktaran Başkan Yanılmaz, kitap fuarının her yıl yapılacağı müjdesini verdi.

Elazığ Belediyesi Basın Halkla ilişkiler Müdürü ve Kitap Fuarı Koordinatörü Mehmet Karaaslan ise fuarın en güzel şekilde gerçekleşmesi için aylar öncesinden hummalı bir çalışma içinde olduklarını belirterek halkın ilgisinin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Hayatında ilk kez kitap fuarına geldiğini belirten öğrencilerden Şevval Çoko, “Kitap fuarı çok güzel. Herkesin kitap fuarını gelip görmesi gerekli. Fuarda çok güzel kitaplar var. Buradaki kitapların hepsini okumak istiyorum ama mümkün olmadığını biliyorum” dedi.

Kitap fuarında bir sürü kitapla karşılaştığını aktaran öğrencilerden Deniz Aydın ise “Hayatımda ilk defa bu kadar kitabı gördüğüm için çok mutluyum. İlk kez geldiğim kitap fuarına keşke daha önce gelebilseydim. Burada bir sürü kitap var ve hepside çok uygun fiyatlara satılıyor” diye kaydetti.

Elazığ’da kitap fuarının açılmasının güzel bir etkinlik olduğunu dile getiren vatandaşlardan Doğan Tursun, “Fuar alanında her türlü kitaplara ulaşmak mümkün ve fiyatları da son derece uygun. Elazığ Belediyesinin yapmış olduğu güzel bir etkinlik ve bu etkinliğin her zaman tekrarlanmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Çocukları ile birlikte kitap fuarına geldiğini vurgulayan Mehmet Canpolat da, “Fuar Elazığ için büyük bir gelişme. Kitap fuarının devamlı olmasını istiyorum, çünkü daha öncede böyle etkinlikler yoktu” şeklinde konuştu.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a da teşekkür eden vatandaşlar, Başkan Yanılmaz’dan bu fuarın her yıl açılması talebinde bulundu.

Yorumlar