Kırsal mahallelerde yüzler gülüyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerdeki yaşamı kasaba hayatına dönüştürüyor.Havza mahallerinde gerçekleştirilen Büyükşehir Belediyesi çalışmalarından memnun kalan muhtarlar, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’a minnettar olduklarını...

Google Haberlere Abone ol
Kırsal mahallelerde yüzler gülüyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerdeki yaşamı kasaba hayatına dönüştürüyor.

Havza mahallerinde gerçekleştirilen Büyükşehir Belediyesi çalışmalarından memnun kalan muhtarlar, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’a minnettar olduklarını ifade ediyor. Köylerine son yıllarda getirilen hizmetleri ilk kez gördüklerini ifade eden muhtarlar, Başkan Yılmaz’a dualarla karşılık veriyor.

1924 yılında kurulan ve ilçeye 15 km uzaklıkta bulunan 80 haneli ve 360 nüfuslu Kocaoğlu Mahallesi Muhtarı Hasan Verimli, yol ve su problemlerinin tamamına yakınının çözüldüğünü söyledi. Az bir eksikliğin kaldığını anlatan Verimli, “Büyükşehir Belediyemiz, ana yolumuza sıfır asfalt döktü. Parke taşımızı yaptılar. Suyumuz, kanalizasyonumuz yapıldı. Köyümüzü iki sefer su bastı. Eski bir menfezimiz vardı. Su taşınca baskın oldu. SASKİ ekipleri gelip eski menfezi söktü. Yeni menfezler geldiğinde taşkın tehlikesi kalmayacak. Bu da yapıldığında başka da bir sorunumuz olmayacak. Tabii yetişemedikleri yerler olabiliyor. Her şey anında olmuyor. Zamanı gelince o da tamamlanacak” dedi.

Ekipler sıkı çalışıyor

İlçeye 29 km uzaklıktaki 40 hane ve 200 nüfuslu Ekinpınar Mahallesi Muhtarı Yüksel Dağlı da suya kavuşmak için gün saydıklarını kaydetti. Dağlı, “Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Şube Müdürlüğü, köyümün giriş ve çıkışını bin 300 metre uzunluğunda beton yolla kapladı. Bunun haricinde içme suyumuz vardı ama çok eskiydi. SASKİ sondaj vurup yeni su buldu. Su deposu alınıp yerleştirildi. Borular döşendi. Şuan her şey hazır. Sadece elektrik çekilmesini bekliyoruz. Yılbaşından itibaren evlerimize su bağlanacak. Ekipler sıkı çalışıyor. Hangi konu olursa olsun hemen gelip inceleme yapıyorlar. Hızlı ve kaliteli iş gerçekleştiriyorlar. Başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

“Olmayan suyumuz şimdi fazla geliyor”

Havza’ya 7 kilometrelik mesafede bulunan 850 nüfuslu Aslançayırı Mahallesi Muhtarı Kutman Yılmaz, ”Mahallemde yatırım anlamında çok büyük çalışmalarla halkımın yaşam şartları değişti. Daha önce suyumuz yok denecek düzeydeydi. 48 saatte 4-5 saat su akıyordu. Depoyu ancak dolduruyordu. Sondaj vuruldu yeni su bulundu. Şuan suyumuz kesintisiz akıyor. Hatta suyumuz yettiği gibi artıyor da. Hayvanlara bile evden su veriyoruz. Sokaklarımız kilit taşlarıyla muazzam şekilde döşendi. Eski köy hizmetleri veya özel idareye göre çok çok iyi bir hizmet var. Daha iyi olacak. Köy halkı olarak mutluyuz. İnsan ihtiyacı bitmez. Eksiklikler her zaman olacaktır. Kusursuz bir hayat yok. Her zaman daha iyi olsun istenir. Büyükşehir Belediyemiz de bunun için yoğun gayret sarf ediyor. Bir talebimiz olduğunda asla geri çevirmiyorlar. Hemen yerine geliyor. Allah başkanımızı başımızdan eksik etmesin” ifadelerini kullandı.

Yorumlar