Burkay: “Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri ile 30 milyon lira ciro oluşturduk”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri ile 30 milyon TL ciro oluşturduklarını söyledi.BTSO’nun meclis toplantısında konuşan Burkay, Bursa’nın Türkiye ekonomisinin...

Google Haberlere Abone ol
Burkay: “Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri ile 30 milyon lira ciro oluşturduk”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri ile 30 milyon TL ciro oluşturduklarını söyledi.

BTSO’nun meclis toplantısında konuşan Burkay, Bursa’nın Türkiye ekonomisinin sürükleyici gücü olmayı sürdürdüğünü söyledi. Son 4 yılda hayata geçirdikleri projelerin ekonomik göstergelere de yansıdığını belirten İbrahim Burkay, “Ekim ayı içerisinde kamuoyuyla paylaştığımız, Ortak Aklın Gücüyle Büyüyen Bursa Araştırması, Bursa Büyürse Türkiye Büyür, söylemimizin ne kadar haklı bir söylem olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Üretimden ticarete, sanayiden ihracata kadar neredeyse tüm ekonomik verilerde Bursa, pozitif yönden ayrışmayı sürdürmekte. Bu başarıların altında imzası bulunan tüm girişimcilerimizi yürekten kutluyorum. Bursa iş dünyası olarak Türkiye’mizin büyüme hedeflerine katkılarımızı artırarak sürdüreceğiz” diye konuştu.

Başkan Burkay, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin dönüşümüne katkı sağlamak ve bölgedeki ekonomiyi hareketlendirmek maksadıyla 2 Haziran’da startını verdikleri Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’nin 31 Ekim’de sona erdiğini söyledi. Kampanya kapsamında oluşturdukları cironun 2016’da 20 milyon TL olduğunu hatırlatan Başkan Burkay, söz konusu rakamın bu yıl 30 milyon TL’ye yükseldiğini açıkladı. İbrahim Burkay, “Bu projemiz Türkiye’deki çarşı ve hanlara rol model oldu. Herkes bu projeyi örnek alıyor. Esnafımızın ve KOBİ’lerimizin, kentin sosyal dokusu ve ekonomisine büyük katkıları var. BTSO olarak esnafımızdan en büyük sanayicimize kadar ekonomik alandaki her kesime hizmet üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar