Gümüş ve bakır teller hünerli ellerde can buluyor

Kazaziye ve Telkari sanatlarını öğrenmek için Saruhanlı’da bulunan halk eğitim kursuna katılan ev hanımları ortaya adeta sanat eserleri çıkarıyor.El sanatlarını öğrenmek, meslek sahibi olmak veya hobi edinmek için halk eğitim kurslarına...

Google Haberlere Abone ol
Gümüş ve bakır teller hünerli ellerde can buluyor

Kazaziye ve Telkari sanatlarını öğrenmek için Saruhanlı’da bulunan halk eğitim kursuna katılan ev hanımları ortaya adeta sanat eserleri çıkarıyor.

El sanatlarını öğrenmek, meslek sahibi olmak veya hobi edinmek için halk eğitim kurslarına yapılan başvurularda büyük artışlar yaşanıyor. Boş zamanlarını değerlendirerek ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadınlar kendi ilgi alanlarına yönelik kurslara rağbet ediyor. Saruhanlı Halk Eğitim Merkezinde açılan kurslardan en dikkat çekenlerinden biri olan Telkari ve Kazaziye kursları da kadınlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Saruhanlı Halk Eğitim bünyesinde açılan kurslarda 20-25 kişilik sınıflarda eğitim alan kursiyerler Kazaziye ve Telkari sanatının inceliklerini usta ellerden öğrenerek dönem sonunda yaptıkları eserleri vatandaşların beğenisine sunuyor. Aynı zamanda boncuk işlemeciliği üzerine de çalışmalar yapan kursiyerler birden fazla alanda meslek edindiklerini belirtti. Trabzon’a özgü Kazaziye sanatı ile Mardin ve Beypazarı yörelerine has Telkari sanatı

Trabzon yöresine has Kazaziye sanatında gerdanlık, bileklik ve ayakkabılar üretilirken, Mardin ve Ankara Beypazarı’na has Telkari sanatını öğrenmek için gelen kursiyerler ise yapılan eserlerin her birinin bir anlam ifade ettiğini belirterek öğrendikleri sanatlarla ev ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Eğitimlerden memnuniyetlerini dile getiren kursiyerler dönem sonunda kendi yaptıkları ürünlerini sunacakları sergiye iyi hazırlık yapacaklarını belirterek böyle bir sanatı yaşattıkları için memnuniyetlerini dile getirdi.

Yorumlar