YEDAM Genel Merkezi yarın açılacak

- Yeşilay Danışmanlık Merkezinin açılışı yarın Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş tarafından yapılacak

Google Haberlere Abone ol
YEDAM Genel Merkezi yarın açılacak

ANKARA (AA) - Bağımlılıkla mücadelede önemli hizmetlere imza atan Yeşilay bünyesinde oluşturulan Yeşilay Danışma Merkezi, yarın İstanbul'da Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından açılacak.

Yeşilay'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'yi bağımlılıkla mücadelede örnek ve lider ülke yapma vizyonuyla çalışan Türkiye Yeşilay Cemiyeti, rehabilitasyon faaliyetlerinin ilk adımını İstanbul'da atacak. Bu kapsamda, bağımlılıkla mücadelede önemli hizmetlere imza atan Yeşilay'a bağlı Yeşilay Danışma Merkezinin (YEDAM) Genel Merkezi yarın açılacak.

Alkol ve madde bağımlılarına psikolojik ve sosyal destek veren YEDAM, aynı zamanda "444 79 75" numaralı çağrı merkezi aracılığıyla bağımlı ve bağımlı yakınlarına telefonla destek veriyor.

Alanında yetkin psikologlar ve sosyal hizmet uzmanlarının görev yaptığı merkez, bağımlılık ve rehabilitasyon alanında ayaktan, psikolojik ve sosyal destek müdahalelerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasıyla Türkiye'ye özgü kanıta dayalı bir psikososyal müdahale modelinin geliştirilmesine öncülük etmeyi hedefliyor.

Danışma Hattı 444 79 75'in 2015'te kurulmasının ardından bu yılın başında Üsküdar’da pilot olarak faaliyete geçen YEDAM'ın Genel Merkezi, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş katılacağı törenle yarın Cerrahpaşa’da bulunan Ese Kapı Medresesi’nde açılacak.

Programa Türk Sanat Müziği sanatçısı Muazzez Ersoy, milli sporcu Kenan Sofuoğlu ile birçok ünlü isim de katılacak.

Yorumlar