Uyuşturucu İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulları Değerlendirme Toplantısı

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: - "Bu mücadelede, hepsinden de önemlisi, ne yapıp yapıp kafalarda, gönüllerde bunun gerçekten zararlı olduğunu, bunun hiçbir şeye çözüm olmadığını, aksine buna bir sefer yaklaşmanın ikinci bir yaklaşmanın kapısını açacağını öğretmek gerekiyor" - "Okullarımızın çevre güvenliğini almak üzere yüzde 65'ini kamera ile donattık. Ama bu yolda yüzde 35'inin de tamamlanması lazım"

Google Haberlere Abone ol
Uyuşturucu İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulları Değerlendirme Toplantısı

ANKARA (AA) - Mili Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, uyuşturucu ile mücadeleye ilişkin "Bu mücadelede, hepsinden de önemlisi, ne yapıp yapıp kafalarda, gönüllerde bunun gerçekten zararlı olduğunu, bunun hiçbir şeye çözüm olmadığını, aksine buna bir sefer yaklaşmanın ikinci bir yaklaşmanın kapısını açacağını öğretmek gerekiyor." dedi.

Yılmaz, Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulları Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelenin ulusal güvenlik konusunda önemli bir noktada yer aldığını belirtti.

Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelenin devletin görevi olduğunu dile getiren Yılmaz, bu görevin de anayasada, "Devlet, gençleri uyuşturucu maddelerden ve benzeri alışkanlıklardan korumak için gerekli tedbirleri alır" şeklinde açık bir şekilde yer aldığını ifade etti.

Bağımlılığın, sadece belli bir yaş grubuna yönelik bir tehdit olmadığını, toplumun bütün kesimlerinin muhatap olduğu bir tehdit ve tehlike olduğunun altını çizen Yılmaz, "Ancak bir de riskli gruplar var. Bu riskli gruplar arasına gençler ver ergenler girmektedir. Muhakkak ki herkesin sorumluluğu var. Ama daha çok riske açık olan, muhatap olanların sorumluluğu bir kat daha fazladır." diye konuştu.

- "Kafalarda bunun gerçekten zararlı olduğunun bilinmesi gerekiyor"

Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğrencileri, velileri ve öğretmenleri bilgilendirmeye devam ettiklerini aktaran Yılmaz, okul çevrelerinde uyuşturucu ve bağımlılıklarla mücadele için İçişleri Bakanlığı tarafından fiziki tedbirlerin alındığını belirtti. Yılmaz, "Okullarımızın çevre güvenliğini almak üzere yüzde 65'ini kamera ile donattık. Ama bu yolda yüzde 35'inin de tamamlanması lazım." dedi.

Bakan Yılmaz, "Bu mücadelede, hepsinden de önemlisi, ne yapıp yapıp kafalarda, gönüllerde bunun gerçekten zararlı olduğunu, bunun hiçbir şeye çözüm olmadığını, aksine buna bir sefer yaklaşmanın ikinci bir yaklaşmanın kapısını açacağını, bir girdikten sonra çıkmanın da, girmekten çok daha zor olduğunu bilmek, öğretmek gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.

Koruyucu hekimliğin önemine de dikkati çeken İsmet Yılmaz, bu konunun daha etkin hale getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.



Yorumlar