Su içerek, birikmiş yağlarınızdan kurtulun

Bol su içerek, yağlarla mücadele etmek mümkün.

Google Haberlere Abone ol
Su içerek, birikmiş yağlarınızdan kurtulun

Yeni çalışmalar, gün içinde içtiğiniz asitli içecekler yerine su içmeyi tercih etmenin obezite riskini azalttığını göstermiştir.

İspanya'da yapılan bir araştırmada 8.5 yıl boyunca 16.000 yetişkin takip edildi. Çalışmanın başında obez olmayan kişilerin, bu çalışma süresi boyunca 900'ü obez oldu.

Çalışma, her gün bir bardak asitli içecekler yerine bir bardak su içmenin yüzde 20 oranında obezite riskini azalttığını gösterdi . İçecek tercihini sudan yana kullananlarda ortalama dört kilo düşüş görüldü.

Çalışma doğrudan bir sebep-sonuç ilişkisi kanıtlamıyor ancak araştırmacılar, yaş, aile obezite öyküsü ve fiziksel aktivite seviyeleri gibi riski etkileyebilecek diğer faktörleri de göz önünde bulundurdu.

Araştırmacılar ayrıca, diğer içecek türlerinin su ile değiştirilmesinin obezite riskini azaltmadığını bulmuşlardır. Diğer içecekler arasında: tam yağlı süt, az yağlı süt, yağsız süt, diyet suları , kahve , portakal suyu ve diğer meyve suları.

Halk sağlığı araştırması, çalışmanın özetini 'obezite, diyabet veya kardiyovasküler hastalık gibi diğer hastalıkların gelişimi için yüksek risk taşıdığından, bu içeceklerin su ile değiştirilmesinin muhtemel etkileri gelecekte göz önüne alınması gereken önemli bir hedeftir.' olarak tanımladı.

Çalışma ekibi, Barselona'daki Biyotıp Araştırmaları Enstitüsünden Ujue Fresan tarafından yönetildi.

Yapılan bu çalışma aynı zamanda Journal of Nutrients'de de yayınlandı .

Yorumlar