Sağlık-Sen'den Arnavutluk'taki sendika ile işbirliği

- Genel Başkan Memiş: - "İşbirliği anlaşması ile Arnavutluk'taki sağlık çalışanlarının çalışma şartlarını, sorunlarını ve çözüm önerilerini yerinde görme ve tespitte bulunma imkanı elde edeceğiz; tecrübelerimizi, ülkemiz sağlık çalışanlarının durumunu karşı tarafla paylaşacağız"

Google Haberlere Abone ol
Sağlık-Sen'den Arnavutluk'taki sendika ile işbirliği

ANKARA (AA) - Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Arnavutluk Bağımsız Sağlık Hizmet Çalışanları Sendikası (SPPSSH) ile tecrübelerin paylaşılması ve sorunların yerinde tespiti konusunda işbirliği anlaşması imzalandığını bildirdi.

Sağlık-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık-Sen ile SPPSSH arasında bir Arnavutluk'taki sağlık çalışanlarının çalışma şartları, sorunlar ve çözüm önerilerinin paylaşılması amacıyla bir işbirliği anlaşması imzalandı. Memiş, imza töreninde, sağlık ve sosyal hizmet politikalarına katkı sunmak çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Memiş, Sağlık-Sen'in, Türkiye'de sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili ve en çok üyeye sahip sendikası olduğunu vurgulayarak, hem sağlık ve sosyal hizmet çalışanları, hem bütün kamu görevlileri, hem de dünya mazlumları ve mağdurları için sendikacılık yaptıklarını bildirdi. Faaliyetlerin yurt dışında da sürdürüldüğüne işaret eden Memiş, şunları kaydetti:

"Gerek insani yardımlar, gerek sendikal işbirlikleri olsun her anlamda geçmişin mirasına sahip çıkıyor, kadim medeniyet değerlerimizi geleceğe taşıyoruz. Yaptığımız bu işbirliği anlaşması ile Arnavutluk'taki sağlık çalışanlarının çalışma şartlarını, sorunlarını ve çözüm önerilerini yerinde görme ve tespitte bulunma imkanı elde edeceğiz. Aynı şekilde biz de tecrübelerimizi, ülkemiz sağlık çalışanlarının durumunu karşı tarafla paylaşacağız.

İmzalanan işbirliği anlaşması, sendikal alana hapsedilmeyecek. İki ülke devletleri ve milletleri arasındaki işbirliğine katkı sunmak, ilişkilerin geliştirilmesini sağlamak gibi konularda da üzerimize düşeni yapacağız."

SPPSSH Başkanı Dritan Korumi ise sendikacılıkta Memur-Sen ve Sağlık-Sen'i 'ağabey' olarak gördüklerini belirterek, "Bu işbirliği anlaşması bizim için de çok önemli. Hem sendikal anlamda hem sağlık çalışanlarının sorunları ve çözümü bakımından sizden alacağımız çok şey olduğuna inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Anlaşma kapsamında iki sendika dünya ekonomisinde ve siyasal sistemindeki değişimleri dikkate alarak, bağımsız sendikacılık, sendikal hak ve özgürlükler temelinde çalışanlar için makul yaşam ve çalışma koşulları sunulmasına katkı verecek. İki ülke arasında ortak eğitim programları gerçekleştirilmesi, sağlık, sosyal ve iş gücü politikaları ve sosyal politika alanında karşılıklı bilgilendirmeler yapılarak, ortak eylem alanları da oluşturulacak.

Yorumlar