'Oruç tutmak kanser hücrelerini yok eder'

Konya'da konuşan Ender Saraç, Ramazan ayında beslenme ile ilgili önerilerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
'Oruç tutmak kanser hücrelerini yok eder'

M1 Konya Alışveriş Merkezi'nde konuşan Ender Saraç, soruları tek tek yanıtladı. Yoğun bir kalabalığa karşı konuşan Saraç, "Konya'nın yemekleri çok güzel ama dikkat edin, kilo almayın. Bol bol spor yapın tavsiyesinde bulundu.

Saraç, oruç tutmanın faydalarını anlattı. Doktor Ender Saraç, "Kanser bol yağ ve bol şekeri sever ve bu sayede gelişir. Oruç tutarken yağ ve şeker kesiliyor ve ilk olarak kanser hücreleri yok oluyor" dedi.

Eti yakmadan yiyin

Kanserden korunmanın yollarını da anlatan Saraç, "Kanserden korunmak için eti yakmadan yiyin. Kekik ve zahter tüketin. Mutlaka C, D ve B12 vitamini, omega3, selenyum alınmalı. Aşırı tuz tüketmeyin” diye konuştu.

Papatya çayı için


Türk halkının vazgeçilmez içeceği çayın fazla tüketildiğinde vücuda olumsuz etkileri olduğunu söyleyen Ender Saraç, "Fazla çay tüketimi demir eksikliğine neden oluyor. Hem sağlıklı beslenmek hem de formda kalmak için papatya çayı tüketebilirsiniz" açıklamasında bulundu.

Evinize beyaz ekmek sokmayın

Sağlıklı beslenmenin altın kurallarından birinin de ekmekten uzak durmak olduğunu belirten Saraç, "Evinize beyaz ekmek sokmayın. Şekerden mutlaka uzak durun. Eğer şeker tüketiyorsanız spor yapmanız gerekiyor" dedi.

Siyah sarımsak tüketin


Sarımsağın faydalarını anlatan Saraç, "Hanımlar yemek yaparken mutlaka sarımsak kullanıyor. Ancak beyaz sarımsak yerine siyah sarımsak tüketin. Normal sarımsaktan 5 kat daha değerli. Kansere karşı, Alzheimer'e karşı etkili. Enfeksiyonlarla iyi savaşır" diye konuştu.

İki fincan Türk kahvesi faydalı


Saraç ayrıca, "Günde iki fincan sade Türk kahvesi çok faydalı. Şeker hastaları acıbadem ve kekikle şekerlerini dengeleyebilir. Bir de ne olursa olsun karbonhidrat ve proteini bir arada tüketmeyin. 6 ayda bir de mutlaka kan tahlili yaptırın" şeklinde konuştu. 
 

Yorumlar

Eravital Gıda Siyah Sarımsağın kıymetini bilen Dr. Ender Saraç'a teşekkürlerimizi sunarız. Eravital Siyah Sarımsak - Sarımsağın En Tatlı Hali