OMÜ’de "Çocuk Ürolojisi Genitoüriner Cerrahi Kursu"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) ve Pediatri Üroloji Derneği(PEDURO) işbirliği ile düzenlenecek "Çocuk Ürolojisi Genitoüriner Cerrahi Kursu"nda çocuk ürolojisine dair pek çok konu ve güncel gelişmeler konuşulacak.24-26 Kasım tarihlerinde...

Google Haberlere Abone ol
OMÜ’de "Çocuk Ürolojisi Genitoüriner Cerrahi Kursu"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) ve Pediatri Üroloji Derneği(PEDURO) işbirliği ile düzenlenecek "Çocuk Ürolojisi Genitoüriner Cerrahi Kursu"nda çocuk ürolojisine dair pek çok konu ve güncel gelişmeler konuşulacak.

24-26 Kasım tarihlerinde düzenlenecek kurs, OMÜ Tıp Fakültesinde yapılacak. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden akademisyenlerin ve uzmanların katılacağı kursun başkanlığını OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı ve Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ünal Bıçakcı yapacak. Ayrıca "Çocuk Ürolojisi Genitoüriner Cerrahi Kursu" Samsun’da ilk kez yapılacak.

Kursla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Ünal Bıçakcı, "Ülkemizde çocuk ürolojisi ilgili eğitim alan ve çalışan asistan, yan dal uzmanı ve uzmanlarının bu alandaki bilgilerini güncellemek için çocuk cerrahisi derneğinin temel eğitim etkinlikleri kapsamında belirli aralıklarla çocuk ürolojisi kursları düzenlenmektedir. Bu yılki çocuk ürolojisi kursu yurdun birçok yerinden katılacak eğitmenler ve kursiyerlerle birlikte 24-26 kasım 2017 tarihleri arasında yapılacak. OMÜ Tıp Fakültesinde düzenlenecek kurs Samsun’da ilk kez yapılıyor. Kursta çocuk ürolojisinin bir çok konusu daha çok pratiğe dönük olmak üzere ele alınacak ve bu konular hakkında bilgi ve deneyim alışverişi sağlanacaktır. Kursun içerikleri arasında; çocuk ürolojisinde görüntüleme, çocuklarda böbrek taşları, idrar yolu enfeksiyonları, idrar geri kaçakları, inmemiş testis, peygamber sünneti (hipospadiyas), varikosel, ürolojik aciller, doğumsal anormallikler gibi geniş bir alan bulunmaktadır" dedi.

Kurs Eğitmenleri: Doç. Dr. Ünal Bıçakcı(Samsun), Prof. Dr. Şaban Sarıkaya(Samsun), Prof. Dr. Ferit Bernay(Samsun), Prof. Dr. Ender Arıtürk(Samsun), Prof. Dr. Cüneyt Günşar(Manisa), Doç. Dr. Ayşe Karaman(Ankara), Prof. Dr. Kerem Özel(İstanbul), Prof. Dr. Murat Alkan (Ankara), Doç. Dr. Arzu Şencan (Manisa).

Yorumlar