Ocak ayında hangi balık yenmeli?

Her mevsimin balığı kendine özel. Hepsinin farklı dönemlerde farklı tatları var. Peki Ocak ayında tercih edilmesi gereken balıklar nelerdir?

Google Haberlere Abone ol
Ocak ayında hangi balık yenmeli?

Uzmanlar, Ocak ayında balıklardan uskumru, lüfer, palamut, istavrit, çinekop, tekir, kefal, kırlangıç ve hamsinin doğru tercihler olduğu konusunda hemfikir.

Omega-3 yağ asitlerinin en kaliteli kaynağı olarak bilinen balık aynı zamanda yüksek miktarda kaliteli protein, vitamin ve mineral içerir. Doymamış yağ oranı bakımından zengin olan balık kolesterol seviyesini azaltır.Hücreleri yenileme özelliği de olan balığın depresyonada iyi geldiği bilinmektedir.

Düzenli balık tüketimi insan sağlığı için oldukça önemlidir. Özellikle okul çağı çocuklarının somon, ton ve uskumru gibi omega-3 yağ asidinden zengin yağlı balıkları tüketmeleri gerekmektedir. Mevsiminde tüketilen balıklar daha lezzetli ve yararlı olduğu için balık seçimine dikkat edilmelidir. Ocak ayında tercih edilebilecek balıklar uskumru, lüfer, palamut, istavrit, çinekop, tekir, kefal, kırlangıç ve hamsidir. Ocak ayında kefal ve hamsi olması gerektiği gibi tam yağlı duruma gelirler ocak ayında en bol dönemini yaşayan balıklardır.

Yorumlar