Muş’ta "Bilinçli beslenme ve sağlıklı nesiller yetiştirme" semineri

Muş Aşçılar ve Pastacılar Derneği tarafından velilere yönelik "Bilinçli beslenme ve sağlıklı nesiller yetiştirme" konulu seminer düzenlendi.Muş Aşçılar ve Pastacılar Derneği tarafından merkeze bağlı 35 kilometre uzaklıktaki Kayaşık...

Google Haberlere Abone ol
Muş’ta "Bilinçli beslenme ve sağlıklı nesiller yetiştirme" semineri

Muş Aşçılar ve Pastacılar Derneği tarafından velilere yönelik "Bilinçli beslenme ve sağlıklı nesiller yetiştirme" konulu seminer düzenlendi.

Muş Aşçılar ve Pastacılar Derneği tarafından merkeze bağlı 35 kilometre uzaklıktaki Kayaşık köy okulunda velilere ’bilinçli beslenme ve sağlıklı nesiller yetiştirme’ konulu bir seminer verildi. Sağlıklı yaşama dikkat çekmek için böyle bir çalışma başlattıklarını ifade eden Muş Aşçıları ve Pastacılar Derneği Başkanı Halit Uygur, burada sağlıklı beslenme ve gıda zehirlenmesine karşı bilgi paylaştıklarını söyledi. Velilere çeşitli tavsiyelerde bulunduğunu ifade eden Uygur, “Velilere çocuklarını okula gönderirken ne şekilde kahvaltı verileceği ve çocukların zehirli ve olumsuz gıdalardan korunması noktasında uyarılarda bulunduk. Sağlıklı beslenme, aynı zamanda bilinçli beslenme demektir. Sağlıklı bir nesil yetişmesi için özellikle annelere büyük görev düşmektedir. Çocuğunu okula gönderirken, mutlaka temiz ve kahvaltı yaptırarak göndersin. Çocuklarımızın yaşamın her döneminde yeterli ve dengeli beslenme sağlanmalıdır. Biz dernek olarak bu amaçla buraya geldik ve ilk seminerimizi bu köyde verdik. Velilerimiz bu uygulamayı bundan sonra kendilerinin yapacağı sözünü de verdiler. Burada amaç çocuklarımızı daha iyi ve temiz koşullarda nasıl besleneceğidir. Ancak yetersiz beslenmenin yanı sıra aşırı beslenme de sağlığımızı bozabilir" dedi.

Daha önce kendilerine böyle bir eğitimin verilmediğini belirten öğrenci velisi Nazlı Tanyeri ise, "Burada bize verilen eğitimi çok önemsiyoruz. Bundan sonra elde ettiğimiz bilgilerle çocuklarımızı daha sağlıklı bir şekilde yetiştirmeye çalışacağız. Bu tür faydalı seminerlerin sıklıkla yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar