Momo oyununa dikkat, çocuklar tehlikede

Momo anne ve babaların kabusu oldu. "Senin hakkında her şeyi biliyorum" sözleriyle WhatsApp'a yayılan oyun Momo için uzmanlar Yeni Mavi Balina uyarısında bulunuyor. Peki Momo oyunu nedir? Momo oyunu nasıl ortaya çıktı? Momo oyunu nasıl oynanır hakkına merak edilenler Momo oyunu nedir?

Google Haberlere Abone ol
Momo oyununa dikkat, çocuklar tehlikede

WhatsApp üzerinden özellikle çocukları hedefleyen ve onların psikolojilerini bozan momo oyunu anne ve babaların kabusu oldu. "Senin hakkında her şeyi biliyorum" sözleriyle WhatsApp'a yayılan oyun Momo için uzmanlar Yeni Mavi Balina uyarısında bulunuyor. Peki Momo oyunu nedir? Momo oyunu nasıl ortaya çıktı? Momo oyunu nasıl oynanır hakkında merak edilenler Momo oyunu nedir?

Soluk bir cilt, fesat bir gülüş ve patlak gözler... "Momo" sinemalara yeni girecek bir korku filmindeki karakteri andırıyor olabilir ama olay burada gerçek hayatta geçiyor.

OYUN LATİN AMERİKA SINIRLARINI ÇOKTAN AŞMIŞ DURUMDA

Oyun Latin Amerika sınırlarını çoktan aşarak, ABD, Fransa ve Nepal'e kadar yayılmış durumda.

İspanya polisi de konu ile ilgili devreye girerek, sosyal medya kanalları üzerinden gelecek absürt oyun davetlerini görmezden gelme konusunda uyarıda bulundu.

OYUN WHATSAPP ÜZERİNDEN YAYILIYOR

Tıpkı Meksikalı meslektaşları gibi İspanyol polisi de Twitter mesajları aracılığıyla konu ile ilgili farkındalık yaratmaya çalışıyor.

Polis, #SaçmalıklarıGormezdenGelin etiketi altında, kullanıcılara Momo'dan uzak durma ve aptalca trendlerin WhatsApp üzerinden yayılmasını engelleme çağrıları yapıyor.

NASIL ORTAYA ÇIKTI?

İnternet, Momo ile ilgili içeriklerle dolu. Sosyal haber sitesi Reddit'te en çok okunanlar arasında "WhatsApp kızı Momo kim ve nedir?" başlığı bulunuyor.

Bu soruya aynı platformda verilen en popüler cevap ise şu şekilde:

"İspanyolca konuşulan ülkelerden birinden bir kişi, Instagram'dan bir fotoğraf keserek bununla bir WhatsApp kullanıcısı yarattı. Bu numara yayıldı ve temasa geçenlere rahatsız edici fotoğraflar gelmeye başladı. Bazıları Momo'nun kişisel bilgilerine ulaştığını da söylüyor."

Yorumlar