İşitme cihazları ücretleri SGK tarafından karşılanacak

Sosyal Güvenlik Kurumu yeni yaptığı bir düzenlemeye göre işitme cihazları ücretini geri ödemeyi kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol
İşitme cihazları ücretleri SGK tarafından karşılanacak

SonHaberler | Haber Merkezi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sosyal güvenlik açısından önemli bir kurum olmasının yanı sıra sağlık alanında da önemli katkıları bulunmaktadır. Şubat 2017 verilerine göre, SGK'nın devlet katkısı hariç 12 milyar 907 milyon TL prim geliri var. Buna karşılık SGK aynı dönemde 16 milyar 419 milyon TL emekli aylığı ödemiş. 6 milyar 765 milyon sağlık ödemesiyle birlikte SGK'nın toplam ödeme rakamı 23 milyar 285 milyon TL'yi bulmuş.

SGK Sağlık Desteği Kapsamını Genişletiyor

Sosyal Güvenlik Kurumu son dönemlerde sağlık alanında karşıladığı hizmetlerin alanlarını genişletiyor. Son olarak ise SGK tarafından doğrudan ödemesi yapılmayan işitme cihazı ücreti de artık SGK tarafından karşılanacak. Daha önce geri ödeme kapsamında olan işitme cihazlarının ücreti devlet tarafından karşılanmış olacak.

Geri Ödeme Kapsamındaydı

İşitme cihazı alan vatandaşlar SGK'nın anlaşmalı olduğu kurumlardan alması kaydıyla ödedikleri ücretleri geri alabiliyorlardı. Ancak yeni düzenlemeyle ücretin doğrudan ödenmesinin yolu açılmış oldu. 

sgk

Yorumlar

Uğur koç bu haber yalan. sgk 500 lira olan ödemeyi 675 liraya çıkardı hersi bu. abarttıkça abartmışlar. ücretsiz filan verildiği yok. kimse inanmasın.
ruzgar Yalan haberlerle milleti kandırıp ümitlendirmeyin.ne SGK nın nede medikalcilerin bu husustan haberi bile yok.Kim uyduruyo bu haberleri.