Hidayet Türkoğlu'ndan "Kendini ihmal etme, hareket geç" çağrısı

- Eski milli basketbolcu ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu, Dünya Yürüyüş Günü'ne dikkat çekmek amacıyla Sağlık Bakanlığınca hazırlanan tanıtım videosunda rol alarak "Kendini ihmal etme, harekete geç" çağrısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Hidayet Türkoğlu'ndan "Kendini ihmal etme, hareket geç" çağrısı

ANKARA (AA) - Eski milli basketbolcu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu, Dünya Yürüyüş Günü'ne dikkat çekmek amacıyla hazırlanan tanıtım videosunda rol aldı.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, obeziteyle mücadele konusunda toplumda bilgi düzeyinin artırılması, yeterli ve dengeli beslenme ile düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması için farkındalık kampanyalarına imza atıldığı belirtildi. Bu amaçla "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"nın hazırlandığı ifade edilen açıklamada, Türkiye'de özellikle kalp damar hastalıkları, diyabet ile bazı kanser türleri başta olmak üzere obeziteye bağlı hastalıkların azaltılmasının hedeflendiği vurgulandı.

Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında da çeşitli programların hazırlandığı aktarılan açıklamada, "Hidayet Türkoğlu ile Dünya Yürüyüş Günü'ne dikkat çekmek için tanıtım filmi çekildi. Hidayet Türkoğlu reklam filminde 'Kendini ihmal etme, harekete geç' diyerek vatandaşları 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'nde harekete geçmeye davet etti." bilgisine yer verildi.

Açıklamada, Hidayet Türkoğlu'nun videosuna "https://we.tl/MIwoaDbEoY" adresinden ulaşılabileceği ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı, Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla "#hergün10binadım" etiketiyle Twitter üzerinden başlattığı kampanyayla da sosyal medya üzerinden vatandaşlara ulaşmayı hedefliyor.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu iş birliğiyle hazırlanan proje kapsamında Süper Lig takımlarının, 6. hafta maçlarında sahaya "Her Gün 10 Bin Adım" pankartıyla çıkarak obeziteyle mücadeleyi destekledikleri de açıklamada hatırlatıldı.


Yorumlar