Her evde var ama kanser yapıyor

Prof. Dr. Erkan Topuz kanserden korunmak için bir takım alışkanlıklardan vazgeçmemiz gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Her evde var ama kanser yapıyor

Prof. Dr. Erkan Topuz kanserden korunmak için bir takım alışkanlıklardan vazgeçmemiz gerektiğini vurgulayarak, kanserden korunmanın yollarını anlattı.

Çağımızın hastalığı kanser günümüzde gitgide çoğalarak sayısını giderek arttırmakta… Kanser neden bu kadar çoğaldı, kanseri hayatımızdan uzaklaştırmak için ne yapmamız gerekir?  Bu soruları merak ediyorsanız Prof. Dr. Erkan topuzun önerilerine muhakkak göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

İşte Prof. Dr. Erkan Topuzun kanserden korunmak adına verdiği ipuçları…

 Evde sokakta gezilen ayakkabılarla gezilmemeli. Eğer evde o ayakkabı ile geziliyorsa dışarıda giyilen ayakkabılar çıkarılmalı, başka ayakkabı giyilmeli.  Çünkü dışarıdaki ayakkabı eve pestisitleri sokar. Bu durumda kanserin oluşması için en önemli nedendir. Pestisit, tarım ürünleri, kimyasallar ve egzozdan çıkan gazlardır.

Halı temizliği 

Halı bütün pestisitleri tutar. Bu nedenle halı temizliğine çok fazla dikkat etmek gerekir.  Halıyı deterjanla temizlemek yerine sirkeli suyla temizlemek bütün pestisitleri temizlemeye yardımcı olacaktır.

Bulaşık makinesi deterjanları petrol ürünü, yani kanserojen!

Bulaşıkları yıkamış olduğunuz deterjanlar petrol ürünüdür. Yani kanserojendir. Ne kadar yıkanırsa yıkansın çıkmaz bu nedenle bulaşık makinesinden aldığınız bulaşıkları sirkeli ve limonlu suyla silin. 

Plastik eldivenler yerine izci eldiveni 

Plastik eldivenler yerine izci eldivenleri kullanın.  Çünkü deterjanlar alerjiktir ve ufak dozlarda alındığı takdirde kronik olarak kanserojendir. 

Defne sabunu zeytinyağı 

Devamlı olarak zeytinyağı ve defne sabununu tercih edin.  Ellerinizi ve vücudunuzu hakiki zeytinyağı ve defne sabunlarıyla yıkayın.

Yorumlar