Grip tedavisi için en doğal yöntem

Ağır bir salgın vakası görülen şu günlerde beslenmenin önemi dahada artıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirecek gıdalardan yana zengin bir beslenme insan bünyesini koruyor.

Google Haberlere Abone ol
Grip tedavisi için en doğal yöntem

Grip salgını herkesi yataklara düşürmeye devam ediyor. Bu dönemi daha sağlıklı atlatabilmek için beslenmemize eklediğimiz gıdalar büyük önem arz ediyor. Bu gıdalardan en önemlisi sarımsak. Sarımsak vücut direncini en iyi şekilde yüksek tutan bir gıda. Doğal antibiyotik olarak da bilinen sarımsağı her gün tüketmeye özen göstermek gerekiyor.

KURU BAKLAGİLLER TÜKETİN

Bağırsaklarımızda ortalama 100 trilyon faydalı bakteri bulunuyor. Güçlü bir bağışıklığa sahip olmamız için bağırsak floramızın da sağlıklı olması gerekiyor. Yüksek lif oranına sahip kurubaklagiller, kış aylarında yardımımıza koşuyor. Uzmanlar, haftada 2-3 kez soframızda nohut, kuru fasulye, mercimek, kuru börülce gibi kuru baklagillere mutlaka yer vermemizi öneriyor.

​YETERLİ PROTEİN TÜKETİN

Vücudunuz soğuk havalara karşı kendi ısısını koruyabilmek için daha fazla karbonhidrata ihtiyaç duyuyor. Ancak sadece karbonhidratla beslenmek ve yetersiz protein alımı, vücut direncini düşürebiliyor. Bu yüzden proteinden zengin kırmızı et, balık, hindi ve kuru baklagillere haftada 4 gün öğünlerinizde mutlaka yer vermemiz gerekiyor.

D VİTAMİNİ ŞART

D vitamini, kemik dokusunun korunmasının yanı sıra bağışıklık sisteminin güçlenmesinde de önemli rol üstleniyor. Özellikle güneş ışınlarının az olduğu kış mevsiminde süt, balık ve yumurta gibi D vitamini içeren besinleri tüketmet gerekiyor.

​KAHVALTIDA YULAF

Yulaf, içerisindeki beta glukan ve çinko sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. 

Vücudumuzu zararlı bakterilere karşı koruyan, enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olan probiyotikler aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Özellikle yoğurt, kefir ve turşu gibi probiyotiklerden zengin besinlere günlük beslenmenizde mutlaka yer vermeniz gerekiyor.

MUTLAKA SU İÇİN

Su enfeksiyonlara karşı vücudun direncini artıyor ve toksinlerin vücuttan dışarı atılmasını sağlıyor. Mide ve bağırsakların temizlenmesi için birincil günde 2.5-3 litre su tüketmek gerekiyor.

​BİTKİ ÇAYLARI ÖNEMLİ

Bitki çayları günlük sıvı alımını destekliyor.

​PORTAKAL, MANDALİNA AKTİOKSİDAN DEPOSU

C ve E vitamini, enfeksiyonlara savaş açan antioksidanların arasında bulunuyor.

Yorumlar