ESOGÜ’de Dünya Diyabet Günü dolayısıyla bilgilendirme standı açıldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı tarafından, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla farkındalığı artırmak amacıyla ESOGÜ Hastanesi poliklinikler girişinde bilgilendirme...

Google Haberlere Abone ol
ESOGÜ’de Dünya Diyabet Günü dolayısıyla bilgilendirme standı açıldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı tarafından, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla farkındalığı artırmak amacıyla ESOGÜ Hastanesi poliklinikler girişinde bilgilendirme standı açıldı.

Stantta diyabet tanısı olmayan kişilere kan şekeri ölçümü yapılarak, ölçüm sonuçlarına göre taşıdıkları diyabet riski hakkında bilgilendirme yapıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Göknur Yorulmaz, “Diyabet insülin eksikliği ya da insülinin etkisinin olmamasına bağlı lipit, karbonhidrat ve protein metabolizmasını etkileyen kan şeker yüksekliği ile saptanan ve en sık görülen endokrin metabolizma hastalığıdır. Dünyada ve Türkiye’de görülme sıklığı giderek artmaktadır. Türkiye’de yaklaşık 7 milyon diyabetli hasta olduğu düşünülmektedir. Yol açtığı kalp-damar sistemi, böbrek, göz ve sinir sistemi ile ilgili sorunlar nedeniyle kontrolü önem taşıyan bir halk sağlığı sorunudur. Bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü hasta farkındalığının artırılması amacıyla 14 Kasım tarihini Dünya Diyabet günü olarak ilan etmiştir” dedi.

Yorumlar