Diyabet Haftası

Diyabet Hastanesi doktorları tedavi ettikleri hastalarla bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Diyabet Haftası
NB Diyabet Hastanesi doktorları, tedavi ettiklerini hastalarla bir araya geldi.

Dünya Diyabet Haftası dolasıyla düzenlenen etkinlikte konuşan hastane hekimlerinden Op. Dr. Ercan Cihandide, hastalığın bugün hem Türkiye'de hem de dünyada giderek arttığına işaret ederek, şunları söyledi:

"Diyabet hastalığı sadece metabolizma hastalığı olarak kalmıyor. Gözü, böbreği, damar sistemlerini etkileyip bu organlara hasar veriyor. Şeker hastalığında genelde hastalarımız bir problem olduktan sonra hastalıklarının farkına varıyor. Problem çıktıktan sonra da işi toparlamak zor oluyor. Tedaviyi multidisiplener yaklaşım odaklı uyguluyoruz. Bu nedir? Bir diyabetik yara vakası bize başvurduğunda bu iş sadece bir yaradan ziyade enfeksiyon hastalıkları, kalp damar cerrahisi, ortopedi ve diğer branşlarla işi çözümlemeye gidiyoruz. Çünkü diğer sorunlar çözülmeden yara iyileşmiyor. Çözümsüz olan ve uzuvlarını kaybetme noktasına gelen hastalar var. Bu hastalar bize sıklıkla başvuruyor. "
Hastanede tedavi gören ve bacağı kesilmekten kurtulan 53 yaşındaki Alaattin Yaşar Güneş de şunları anlattı:

"Ayağımda küçük bir yara vardı. Yara büyüyerek ayak parmaklarıma yayıldı. Enfeksiyon kapması sonucu hayati tehlike yaşadım. Başka bir sağlık kurumunda ayağımın diz altından kesilme kararı alındı. Daha sonra buraya geldim. Dört aylık bir tedaviden sonra sadece ayak parmaklarım alındı. Bacağımın diz altından kesilmesi engellendi. Şimdi ayaklarımın üzerinde rahatlıkla durabiliyor ve rahat hareket ediyorum."

Yorumlar