Burhaniye’de ’Dünya Gıda Günü’

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ’Dünya Gıda Günü’düzenlenen törenle kutlandı.İlçede farkındalık oluşturmak amacıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Hüseyin Öner, Burhaniye Belediyesi Başkan Vekili ve Meclis...

Google Haberlere Abone ol
Burhaniye’de ’Dünya Gıda Günü’

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ’Dünya Gıda Günü’düzenlenen törenle kutlandı.

İlçede farkındalık oluşturmak amacıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Hüseyin Öner, Burhaniye Belediyesi Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Sevda Padem, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdal Aldağ, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Faruk Kendigelen, Zabıta Müdürü İsmail Aktaş ve İlçe Gıda Kontrol Görevlileri Songül Aydın, Erdinç Çavuşoğlu, Cahit Dikici ile İlçe Personeli ve Zabıta Memurları katıldı.

Kurulan stant’ta Gıda ve Gıda Güvenliği ilgili yapılan denetimler, hijyen. ALO 174 gibi konularda bilgiler verilirken, konu ile ilgili sorular cevaplandırıldı. Bu arada, Ayşe Akpınar Kız Meslek ve Mesleki Anadolu Lisesi’ndeki öğrencilere Gıda Güvenliği, Hijyen gibi konularda eğitim verildi. Her yıl farklı bir temayla kutlanan günün bu yılki teması da “İklim değişiyor. O halde gıda ve tarım da değişmeli” oldu. Gıda güvenliğine önem verdiklerini anlatan Kaymakam Hüseyin Öner, denetimlerin aralıksız devam ettiğini söyledi. Kaymakam Hüseyin Öner, ”Halkımızın çiftlikten sofraya güvenilir ve sağlıklı gıdalara ulaşmasını sağlamak amacıyla 5996 Sayılı Kanun kapsamında; İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından ilçemizde faaliyet gösteren 947 adet Gıda işletmesinin denetimleri sürekli yapılmakta olup, mevzuata aykırı faaliyet gösteren işletmelere cezai işlem uygulanarak halkımızın sağlığı için gerekli önlemler alınmaktadır. Ayrıca Alo 174 Gıda Hattına gelen ihbarlar, Kaymakamlık ve İlçe Müdürlüğümüze yapılan şikâyetler değerlendirilmekte olup; ilgili denetimler yapılarak ihbar sahibine en kısa sürede cevap verilmektedir. Bu denetimler kapsamında; 2017 yılı başından beri 10 ay içerisinde; 99 adet gıda üretim işletmesinde 167 denetim, 808 adet gıda toplu tüketim ve satış yerinde bin 117 denetim, Alo 174 gıda hattına gelen ihbarlar ve diğer şikâyetlere istinaden de 25 denetim gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalar sonucu olumsuzluk görülen 27 adet işletmeye toplam 197.466TL İdari Para Cezası uygulanmıştır” dedi.

Yorumlar