Bakan Akdağ: "Olayın takipçisiyiz"

Bakan Akdağ, Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden ocağında meydana gelen heyelana ilişkin bölgedeki sağlık ekiplerinin olayı takip ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Akdağ: "Olayın takipçisiyiz"
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden ocağında meydana gelen heyelana ilişkin, "Sağlık ekiplerimiz, bölgedeki imkanlarıyla meseleyi takip ediyor. Ben de akşamdan beri sürekli takip ediyorum. İnşallah kardeşlerimize ulaşılır." dedi.

Bakan Akdağ, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Erzurum'da, tarihi Ulu Cami'de cuma namazını kıldı.

Cami çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Akdağ, "Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden ocağında meydana gelen heyelandaki son durum nedir?" şeklindeki soru üzerine, "Sağlık ekiplerimiz, bölgedeki imkanlarıyla meseleyi takip ediyorlar. Ben de akşamdan beri sürekli takip ediyorum. İnşallah kardeşlerimize ulaşılır. Allah kurtarma çalışmalarına katılan çalışanlarımıza kolaylık versin. Biz de hayırlı haberler bekliyoruz." diye konuştu.

KIŞIN EL YIKAMAYA KIYMET VERMEK LAZIM

Soğuk havalarda nelere dikkat edilmesi gerektiği yönündeki soruya da Bakan Akdağ, "Kışın kapalı ortamlarda enfeksiyon biraz daha artıyor. Dolayısıyla el yıkamaya kıymet vermek lazım. Biz hastalıklar solunum yoluyla geçer diye düşünüyoruz ama grip nezle gibi hastalıkların sadece solunum yoluyla, yani karşı karşıya oturmakla aynı yerde bulunmakla değil, ellerden bulaştığını da biliyoruz. Onun için her zaman el yıkamaya el temizlemeye itina etmek lazım. Ama kışın buna biraz daha itina göstermeliyiz." karşılığını verdi.

Yorumlar