25 bin kadın bir yıl içinde toplam 42 bin 600 kilo verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, Evden Okula Haydi Anneler Spora Projesi’ne katılan 25 bin kadın, toplamda 42 bin 600 kilo verdi.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de yerel yönetimler arasında sağlık alanında eşine az rastlanır...

Google Haberlere Abone ol
25 bin kadın bir yıl içinde toplam 42 bin 600 kilo verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, Evden Okula Haydi Anneler Spora Projesi’ne katılan 25 bin kadın, toplamda 42 bin 600 kilo verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de yerel yönetimler arasında sağlık alanında eşine az rastlanır bir başarıya imza attı. Evden Okula Haydi Anneler Projesi ile başta obezite olmak üzere, kendilerini adeta evlerine hapsetmiş kadınların durumuna savaş açan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, söz konusu projesi ile binlerce kadına spor yaptırmayı başardı. Proje sayesinde 25 bin kadın, bir yıl içinde toplam 42 bin 600 kilo verdi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Evden Okula Projesi’nin bu önemli başarısı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonun Antalya’da ortaklaşa düzenlediği 4. Başkanlar Kurulu Toplantısı Amatör Spor Kulüpleri Çalıştayı’nda gündem oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun da katıldığı çalıştayda, projenin geldiği son durumla ilgili bir sunum yapıldı.

Proje bir yıl önce, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun önderliğinde hayata geçirildi. Başkan Karaosmanoğlu, “İnanıyoruz ki, sporun faydaları ile toplum güzelleşecek. Ancak bunu eğitimle güçlendirmeliyiz. Eğitim ailede, anne ile başlıyor. Biz de bu yöntemi kullandık. Projenin amacı spor bilincini oluşturmak, kadınların yaşamlarını tek düzelikten çıkarmak, onları sosyal hayata kazandırmak, sosyal ve kültürel gelişmiş öz güven sahibi bir toplumu hedeflemektedir” şeklinde konuştu.

Evden Okula Haydi Anneler Projesi kapsamında, 25 bin kadının aktif olarak spor yaptığını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bu bir yıl içinde 42 bin 600 kiloyu attık. 7 katılımcılı ile Parkinson hastalığında ilerledik. Bu hastaların titremelerinde azalmalar oldu. Televizyona hapsolmuş 2 bin 500 kadını deniz ile tanıştırdık. 2 bin 400 aileye yardım götürdük. Projeden aldığımız bu olumlu sonuçlar bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

Yorumlar