"2. Ulusal Acil Sağlık Hizmetleri Haftası Tanıtım Günleri"

- Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Aydınlık: - "2 bin 400'ün üzerinde acil sağlık hizmetleri istasyonumuz, 5 bin ambulans, 17 helikopter hava ambulansı, 3 uçak ambulansı, 60 motosiklet, kar paletli ambulanslarımız ve UMKE araçlarımızla dev bir sağlık ordusuna sahibiz"

Google Haberlere Abone ol
"2. Ulusal Acil Sağlık Hizmetleri Haftası Tanıtım Günleri"

ANKARA (AA) - Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Hasan Aydınlık, "2 bin 400'ün üzerinde acil sağlık hizmetleri istasyonumuz, 5 bin ambulans, 17 helikopter hava ambulansı, 3 uçak ambulansı, 60 motosiklet, kar paletli ambulanslarımız ve UMKE araçlarımızla dev bir sağlık ordusuna sahibiz." dedi.

Aydınlık, Ankara İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen "2. Ulusal Acil Sağlık Hizmetleri Haftası Tanıtım Günleri"nin açılışında, acil sağlık hizmetlerinin, insanı merkeze alan anlayışla sunulmasının önemini vurguladı.

Uzun yıllardır acil sağlık hizmetlerinin her aşamasında bulunduğunu anlatan Aydınlık, bu alanda Sağlıkta Dönüşüm Programı ile büyük atılım gerçekleştirildiğini bildirdi.

Ambulanslara yakıt bile bulmakta zorlanılan dönemlerden bugünlere gelindiğini belirten Aydınlık, Türkiye'nin şu anda acil sağlık hizmetleri ekipleri, araç sayısı ve kalitesiyle dünyada pek çok ülkenin örnek aldığı bir konumda bulunduğunu dile getirdi.

Gönüllü sayısı 8 bini geçen Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) organizasyonunun bu alanda dünyada tek olduğuna işaret eden Aydınlık, "Bütün afet ve acil durumlarda UMKE'nin yaptığı her iş, bakanlığımızın ve genel müdürlüğümüzün yüz akı olmuştur." diye konuştu.

Aydınlık, UMKE'nin gelecek günlerde daha da gelişerek, hizmetlerini sürdüreceğini kaydetti.

- "Dev bir sağlık ordusuna sahibiz"

Sağlık hizmetleri hakkında da bilgi veren Aydınlık, "2 bin 400'ün üzerinde acil sağlık hizmetleri istasyonumuz, 5 bin ambulans, 17 helikopter hava ambulansı, 3 uçak ambulansı, 60 motosiklet, kar paletli ambulanslarımız ve UMKE araçlarımızla dev bir sağlık ordusuna sahibiz." değerlendirmesinde bulundu.

Aydınlık, daha sonra, 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan sağlık personeli Şule Delialioğlu, Arzu Çiçek, Abdulkadir Durmuş ve Ali Şahin'e teşekkür belgesi verdi.

Öte yandan, 5 Aralık'a kadar çeşitli yerlerde sağlık hizmetlerinin tanıtımlarının yapılacağı etkinlikler düzenlenecek.

Yorumlar