Rüyada et görmek anlamı nedir ne demek et yediğini görmek, at eti, keçi eti

Rüya tabirleri gördüğümüz rüyaları yorumlamamıza yardımcı olur. Rüyada et görmek hayra yorulan rüyalar arasında yer almaktadır. Bir çok rüya tabircisi alim de bu yönde fikirlerini açıkça dile getirmişlerdir.

Google Haberlere Abone ol
Rüyada et görmek anlamı nedir ne demek?

Rüyada et görmek hayra yorulan rüyalar arasında yer almaktadır. Bir çok rüya tabircisi alim de bu yönde fikirlerini açıkça dile getirmişlerdir. Rüyada et görmek ile ilgili olarak en bilinen yorum mal sahibi olma, miras sahibi olma, zenginlik ve musibet olmaktadır. Kişi rüyasında hayvan eti yemişse bu şekilde yorumlanabilmektedir. Bunun yanı sıra rüyada et görmek ve eti helal olan bir hayvanın etinden yemek helal mala; haram olan hayvanın etinden yemek ise haram mala işaret edilmektedir. 

Rüyada et görmek daha çok mal mülk edinmeye yorulmaktadır. Rüyada et görmek, et almak ya da satmak kötülüğe; çiğ et, zorlukla elde edilen mala, pişmiş et ise kolayca elde edilen mala işaret edilmektedir. Rüyada et görmek ve at eti yemek sözü geçen birinden mal sahibi olmaya, keçi eti yemek az da olsa menfaat elde etmeye, inek eti yemek güvende olmaya, balık eti yemek ticari anlamda yolculuk yapmaya ve gelir elde etmeye, deve eti yemek ise büyük bir şahsiyetten mal elde etmeye yorulmaktadır.

Rüyada et görmek bazı tabircilere göre vefat olarak da yorumlanabilmektedir. Kişi rüyasında et alıp eve götürmüşse bu ölüme işarettir. Rüyada et görmek, et yemek ile ilgili birçok farklı tabir bulunmaktadır. Rüyada et görmek, anka kuşu eti yemek büyük şahsiyetli birinden yardım alarak rahat etme, aslan eti yemek söz sahibi birinden menfaat elde etme, balina eti yemek belayla karşılaşma, baykuş eti yemek çalıntı mal yeme, deve eti yemek yetim malını zorla yeme, fil eti yemek söz sahibi birinden mal elde etme, hüt hüt eti yemek uyanık birinin malını yeme, güvercin eti yemek kadınlardan mal elde etme, kaplan eti yemek şöhretli bir savaşçı olma, kaplumbağa eti yemek ilim öğrenme, karga eti yemek bir günahkarın malını yeme, keçi eti yemek hastalık olarak yorumlanmaktadır. Rüyada et görmek, pişirmek ya da yemek genel anlamda kolaylıkla mal elde etme, hayır ve menfaat sahibi olmaya yorumlanabilmektedir. Rüyada et görmek eti kebap yapıp kızarttığını görmek, kişinin kendisinin ya da bir yakının hasta olması şeklinde ifade edilmektedir.

Rüyada et görmek ile ilgili olarak Hz. Danyal (a.s) benzer şekilde yorumlar ortaya koymuştur. “Rüyada et görmek, pişmiş et görmek ve yemek kolaylıkla gelen hayra yorulmaktadır. Bununla birlikte kişinin rüyasında kebap görmesi ve yemesi ise kişinin yorgun olmasına ve meşakkate işaret edilmektedir. Yine rüyada et görmek ya da çiğ et görmek ve yemek sıkıntıya, hastalığa yorulmaktadır. Kişi eğer rüyasında kendi etini yemişse bu o kişinin ailesi ve akrabaları hakkında gıybet ettiğine işaret edilmektedir. 

Rüyada et görmek görülen şeye göre olumlu ve olumsuz olabilmektedir. Ancak hayvan etinden çok insan etinin görülmesi en olumsuzu en hayırsızı olmaktadır. Rüyada et görmek, insan eti görmek genelde gıybete yorulmaktadır. İdam edilmiş bir adamın etini görmek ise büyük bir kişiden alınan haram bir mal olarak yorumlanmaktadır. Rüyada et görmek musibete de yorulmaktadır. Genel olarak rüyada et görmek kişinin gördüklerine göre yaptığı davranışlar, karşılaştığı ve karşılaşacağı durumlardır.

Yorumlar