İstanbul BBSK, Eskişehir’de kaybetti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin ilk haftasında Eskişehir Basket’e kaybeden İstanbul BBSK’da Antrenör Ertuğrul Erdoğan, "Teknik anlamda çok doyurucu bir maç değil ama belki seyredenler açısından çok keyifli bir maç oldu" dedi.Tahincioğlu...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul BBSK, Eskişehir’de kaybetti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin ilk haftasında Eskişehir Basket’e kaybeden İstanbul BBSK’da Antrenör Ertuğrul Erdoğan, "Teknik anlamda çok doyurucu bir maç değil ama belki seyredenler açısından çok keyifli bir maç oldu" dedi.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin ilk haftasında Eskişehir Basket, İstanbul BBSK’yı 80-76’lık skorla mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul BBSK Başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, Eskişehir’e övgüler yağdırdı. Koç Erdoğan, "Eskişehir’i öncelikle tebrik etmek lazım. Şunun için tebrik etmek lazım, Eskişehir gibi bana göre çok güzel ve düzenli bir şehrin heyecana ihtiyacı vardı. Dolayısıyla burada emeği geçen antrenör, oyuncu, idareci başkan, yönetici kim varsa teşekkür etmek lazım. Hakikatten basketbol bu şehre bence çok yakışmış. Aslında belki de seyirciler biraz daha ilgi gösterebilirdi maç seçmeksizin. Çünkü bu takım hakikatten desteği hak ediyor. İkincisi şunun için tebrik etmek lazım. Onlar da bir sürü zorluklar yaşadılar hazırlık döneminde. Biz de öyle. Basketbol anlamında, teknik anlamda çok doyurucu bir maç değil ama belki seyredenler açısından çok keyifli bir maç oldu. İnişli çıkışlı, bir sürü iyi hareketin olduğu ofansif anlamda iyi bir maç oldu" dedi.

"Kazanmayı çok arzu ettiğimiz bir maçtı"

Deplasmanda da olsa her maçı kazanmak istediklerini belirten Erdoğan, "Kazanmayı çok arzu ettiğimiz bir maçtı. Deplasmanda da olsa biz her maçı kazanmak için sonuna kadar mücadele eden bir takım oluşturma gayretindeyiz. Bugün iki tane eksiğimiz de vardı. Ümit ediyorum ki sağlıklı bir yapıya kavuşacağız birkaç hafta içinde ama Emin Yakan’ın, Doğuş Uçar’ın da söylediği gibi maçın ilk devresinde oyuncularım özellikle hücumda aceleci ve yanlış kararlarla Eskişehir Basket’in belki hiç beklemediği bir şekilde 11 sayı öne geçmesine sebep oldular. İkinci devre biraz toparladık ama ikinci devrenin son 5 dakikasında bazı yanlış kararlar verdik özellikle savunma bölümünde kolay sayı bulmazken yaptığımız faullerin neticesinde 6 sayı yedik. Orası çok kritikti bizim açımızdan ama bu uzun bir maratonun başlangıcıydı iki takım açısından da koç da yeni bir koç. Kendisini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar