Üzümcü, tiyatro söyleşisinde İzmirlilerle buluştu

35. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri kapsamında, Konak Belediyesinin kültür merkezleri söyleşi ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapmaya devam ederken, oyuncu Levent Üzümcü İzmirlilerle buluştu.35. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri...

Google Haberlere Abone ol
Üzümcü, tiyatro söyleşisinde İzmirlilerle buluştu

35. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri kapsamında, Konak Belediyesinin kültür merkezleri söyleşi ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapmaya devam ederken, oyuncu Levent Üzümcü İzmirlilerle buluştu.

35. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri İzmir’de devam ediyor. Konak Belediyesi de bu etkinliklere ev sahipliği yaparken, oyuncu Levent Üzümcü de vatandaşlarla bir araya geldi. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde düzenlenen söyleşide Üzümcü, insanlık tarihi boyunca sanatın gelişimini önemini izleyicilere anlattı.

İlk sanatsal etkinliklerin mağara adamları tarafından yapıldığını dile getiren Üzümcü, “Onlar son derece ilkel koşullarda avcılık yapıyorlardı. Kendilerinden sonra gelecek jenerasyon bu zorlu koşullarla başa çıkabilsin diye yaşadıkları zorlu mücadeleleri onlara o dönem henüz kelimeler olmadığı için hareketlerle anlattılar. Eğer bunları yapmasalardı yemeği pişirmeyi öğrenemeyecek ve bugün yapabildiğimiz hiçbir şeyi yapamayacaktık. Antik dönemde site devleti yöneticisi tiranlar tiyatroya çok büyük destek verdiler. O dönemde çok büyük eserler çıkmıştır. Orta Çağ’da ise tiyatronun yok olacağı düşünülmüş; ama insanlar tiyatro yapmaya devam etmişlerdir” dedi.

Sanatın bir diğer yönünün de insanların kendilerinin varlığını kanıtlayabilmesi olduğunu dile getiren Üzümcü, “Sanatçılar her zaman eserleriyle kendilerini ifade etme olanağı bulmuştur. Mağara adamları ilk olarak ellerini kırmızıya boyayıp sonrasında da duvara sürerek ben varım demişlerdir. Bir edebiyatçı kitabındaki karakterlerden ve olaylardan muzdariptir. Her sinema filmi bir sanat eseri değildir. Bir filmi 5 milyar kişinin izlemesi onu sanat eseri yapmadığı gibi başka bir filmi 1500 kişinin izlemesi de onu kötü bir film yapmaz” diye konuştu.

Yorumlar