Rizede FETÖ'den 95 kişi tutuklandı

Rize'de, soruşturma kapsamında 15 Temmuz'dan bugüne kadar 95 kişi tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Rizede FETÖ'den 95 kişi tutuklandı
Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 15 Temmuz'dan bugüne kadar 95 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, soruşturmalar kapsamında 320 şüpheli hakkında FETÖ/PDY'ye üyelik iddiasıyla adli işlem gerçekleştirildiği belirtildi.

Hakkında adli işlem yürütülenlerden 95'inin tutuklandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu kişilerden 135'i adli kontrol altına alınmış, 10'u ise serbest bırakılmıştır. Firari olan 36 şüpheli hakkında yakalama emri çıkarılmıştır. Gözaltındaki 44 kişinin ise işlemleri halen devam ediyor. Gerek mevcut soruşturmalar ve gerekse yapılacak yeni soruşturmalar, Anayasamızda belirlenen hukuk devleti ilkesi ışığında mevcut mevzuata uygun bir şekilde hassasiyet ve titizlikle yürütülmeye devam edilecektir. Bir şekilde FETÖ/PDY ile bağı olup da pişmanlık duyan ve Türk Ceza Kanunu'nun 221. maddesinden faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın Cumhuriyet Başsavcılığımıza veya kolluk birimlerine müracaat etmeleri halinde belirtilen yasal hükümler çerçevesinde kendilerine yardımcı olunacaktır."

Yorumlar