Hezarfen Check-up Projesi tanıtıldı

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), İvedik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Teknopark Ankara’nın yürüteceği ’Hezarfen Check-up Projesinin’ tanıtımı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hezarfen Check-up Projesi tanıtıldı

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), İvedik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Teknopark Ankara’nın yürüteceği ’Hezarfen Check-up Projesinin’ tanıtımı yapıldı.

Projenin açılışı ve iş birliği protokolünün imzalanması nedeniyle İvedik Teknopark Ankara’da düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan TÜRKPATENT Başkanı Habip Asan, ’Hezarfen’ kelimesinin ’bin ilim bilen’ anlamına geldiğini kaydederek proje ile KOBİ’leri sınai mülkiyet konusunda bilinçlendirerek inovasyon kapasitelerini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Asan, proje kapsamında Teknopark Ankara’daki 30 firmayı marka ve patent konularında bilgilendireceklerine dikkat çekerek ilk etapta bir anketle KOBİ’lerin mevcut durumunu tespit edecekleri, daha sonra bizzat uzmanların alana yayılarak bu işletmelere danışmanlık hizmeti vereceklerini ifade etti.

İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin ise TÜRKPATENT ile iş birliği çerçevesinde fikri mülkiyet hakları konusunda firmalarda farkındalık oluşturulmasının amaçlandığını söyledi.

Fikri mülkiyet haklarıyla ilgili bir kültürün oluşması için bir çalışma yapılmasının gerekliliğine inandıkların vurgulayan Gültekin, "Fikri mülkiyet haklarına ilişkin kültürün tabana yayılması, her sanayicinin bu kültürü bilmesi, insanımızın bu kültüre adaptasyonunun bir şekilde temin edilmesi konusunda çalışılması gerekiyor" diye konuştu.

Gazetecilerin gelecek dönemde projeden daha fazla yararlanıp yaralanmayacağını sorması üzerine Asan, Ankara dışından da kuruma çok talep geldiğine dikkat çekerek Ankara ile ilgili yapabildiklerinden daha fazlasını yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Sınai Mülkiyet Kanunu’nun etkileri ile ilgili bir soru üzerine Asan, şu ana kadar yönetmeliklerin tamamını çıkardıklarını kaydetti.

Törenin ardından iş birliği protokolü imzalandı.

Yorumlar