30 yıla 3 bin mezar sığdırdı

Mezarcılık mesleğinin bitmeyeceğini söyleyen 60 yaşındaki Ceylan Boyraz isimli mermer mezar ustası, 30 yıla 3 bin mezar sığdırdı.

Google Haberlere Abone ol
30 yıla 3 bin mezar sığdırdı

Mezarcılık mesleğinin bitmeyeceğini söyleyen 60 yaşındaki Ceylan Boyraz isimli mermer mezar ustası, 30 yıla 3 bin mezar sığdırdı.

Yozgat’ın en eski mezar ustalarından olan ve 30 yıldır mermer mezarcılık mesleğiyle uğraşan 60 yaşındaki Ceylan Boyraz, ilerleyen yaşına rağmen iki oğlu ile işini ilk günkü heyecanla yapmaya devam ediyor.

30 yıldır işini severek yaptığını söyleyen Boyraz, “Ben 30 senedir mezar işleriyle uğraşıyorum. Yozgat’ta yıllarca kendim mücadele verdim. Şimdi de oğullarımla devam ediyorum. Ben bu dünyadan göçtükten sonra çocuklarım bu işe devam edecekler. Dünya batmadıkça bizim bu mesleğimiz bitmez, dünya batar bu iş biter. Bu işi icra eden arkadaşlarımız evlerinin geçimini sağlıyorlar. Ağır bir iş ama yine de severek yaptığımız bir iş. Mesleğimizi icra ediyoruz bundan geçim sağlıyoruz ama acı bir meslek” dedi.

Senede 100 mezar yaptığını ve 30 yıl boyunca 3 bin mezar yaptığını söyleyen Boyraz, bu mesleği yürütecek eleman bulmakta güçlük çektiğini vurguladı. Boyraz, “Eleman büyük sorun, yetişmiyor. Mesleğimiz ağır olduğu için bazı gençlerimiz bu işlerde çalışmıyor. Biz yaşımıza göre bu işi yapıyoruz ama gençler çalışmıyor. Biz de çocuklarımıza öğretiyoruz, onlara intikal etti bu meslek inşallah onlardan da çocuklarına intikal eder” şeklinde konuştu.

Bir mezarın hazırlanması için 3 gün çalıştıklarını ifade eden Boyraz, müşterilerin isteklerine göre de mezar fiyatlarının değiştiğini söyledi. Boyraz, “Yapımı, kesimi, biçimi bu şekilde bir mezarı 3 günde bitiriyoruz. Mozaik gruplarımız 600 lira ile bin 500 lira arasında değişiyor. Mermer mezarlar bin 200 liradan başlıyor. Müşterilerimizin isteklerine göre fiyatlar değişiyor. Bu işi yaparken kaliteli yapmaya çalışıyoruz çünkü vatandaşlarımızın bu dünyada yakınlarına yaptığı son görevdir” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar