Davutoğlu Konya'da iftarda konuştu

Konya'da konuşan Başbakan Davutoğlu, terörle mücadelenin kararlı bir şekilde devam edeceğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu Konya'da iftarda konuştu
Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, "Geçen yıl 23 Temmuz'da, tam 1 yıl önce terör örgütlerine karşı sizin hizmetkarınız, kararlı mücadeleyi başlatan başbakanınız olarak bir kez daha Konya'dan sesleniyorum; aziz milletim hiçbir şekilde yeise kapılmayınız. Milletimiz, bu millete meydan okuyanlara, bu milleti birtakım felaketlere sürüklemek isteyenlere gerekli dersi verecek ve vahdet bayrağını dalgalandıracaktır." dedi.

Davutoğlu, partisince bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, hemşehrileri ile her buluştuğunda, onların gözlerindeki hasreti ve sevdayı hissettiğini söyledi.
Başbakanlık görevini onur, vefa, kararlılık ve irade ile yerine getirmeye çalışmış bir Konyalı olarak hemşehrileriyle buluşmaktan büyük onur duyduğunu belirten Davutoğlu, hangi vasıfla ve unvanla olursa olsun, her zaman Konya'nın, Anadolu'nun çocuğu olmanın onurunu taşıdığını vurguladı.
Ülkece, hiçbir zaman birlik ve beraberliğin bozulmaması temennisinde bulunan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Ramazan Bayramı'nı, ülkemiz ve İslam dünyasında birçok üzücü olayla karşıladık ama her üzücü olay bizim kararlılığımızı artırıyor. Her yeni yaşadığımız meydan okuma, bizdeki zafer aşkını ve kararlılığını pekiştiriyor. Konya başkentler başkentidir. Konya ayaktaysa bu ülkenin geleceğinden eminim. Konya bana her zaman 3 kavramla hitap etti. 3 temel kavram ilmimin, siyasetimin ve ahlakımın şiarı oldu. Bu üç kavram vahdet, vakar ve vuslattır. Bu üç kavramı taşıyan Konya; Kudüs, Mekke ve Medine'nin Anadolu'daki sesi, nefesi olmaya kıyamete kadar devam edecektir."
Davutoğlu, zorlu süreçlerden geçilen şu dönemde, Konya'nın vahdet idrakına ihtiyaç duyulduğuna işaret etti.

Türkiye'nin etrafının ateş çemberi ile sarıldığını aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Bu yetmemiş terör örgütleri bütün hınçları, öfkeleri ve birtakım odaklardan aldıkları talimatlarla ülkemize saldırıya geçtiler. Geçen yıl 23 Temmuz'da, tam 1 yıl önce terör örgütlerine karşı sizin hizmetkarınız, kararlı mücadeleyi başlatan başbakanınız olarak bir kez daha Konya'dan sesleniyorum; aziz milletim hiçbir şekilde yeise kapılmayınız. Milletimiz, bu millete meydan okuyanlara, bu milleti birtakım felaketlere sürüklemek isteyenlere gerekli dersi verecek ve vahdet bayrağını dalgalandıracaktır. Terörle mücadele bağlamında şehit düşen bütün kardeşlerime bir kez daha rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum."

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da hemşehrisi Davutoğlu'nu bayram öncesi Konya'da görmekten memnuniyet duyduğunu belirterek, Ramazan Bayramı'nın tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diledi.

Davutoğlu ve Elvan'ın yoğun ilgiyle karşılandığı program, Gazze'den canlı olarak izlendi.

Yorumlar