Balkanlar'daki dini liderlerden ramazan mesajı

Balkan ülkelerinden Makedonya, Karadağ ve Kosova'nın dini liderleri ramazana ilişkin kutlama mesajı yayınladı

Google Haberlere Abone ol
Balkanlar'daki dini liderlerden ramazan mesajı
Makedonya İslam Birliği Başkanı Süleyman Recebi, yaptığı yazılı açıklamada, ramazanda tutulan orucun kötülüklere karşı mücadelede yardımcı olduğunu belirterek, "İyilik, alçak gönüllü olmak, tefekkür ve adanmışlık demektir. Kötülük, hırs, şehvet ve fesattan gelir. Oruçla tüm bu kötülüklere karşı mücadele edilir." ifadesine yer verdi.

Ramazanı ibadet, dua, ruhun arınması, günlük koşuşturmalardan uzak bir ay şeklinde tanımlayan Recebi, "Allah rızası içi yapılan ve insanın sevgi dolu olmasını sağlayan oruç, en iyi ibadetlerdendir. Oruç zordur ama güzellik dolu bir sınavdır, ağırdır ama inananları ödüllendirir. Ne mutlu ramazan ayına ulaşana." ifadelerine yer verdi.

Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic ise orucun insanları özgür kıldığını belirterek, "Oruç, bizleri maddesel dünyadan maneviyata götürür. Allah'a daha da yakınlaştığımız bu günlerde, insanda dayanışma, merhamet, adalet ve dürüstlük duyguları hakim olur." değerlendirmesinde bulundu.

Ramazanda, Kuran'ı Kerim'de yazılanların ışığında hareket edilmesi temennisinde bulunan Fejzic, daha iyi yarınlara ulaşmanın güzelliğinde tüm İslam aleminin ramazanını kutladığını ifade etti.

Kosova Müftüsü Naim Ternava de ihtiyaç sahiplerine yardım etme ve birlik olma çağrısında bulunarak, "Bu mübarek ayda savaşların sona ermesi, masumların öldürülmemesi ve dünyada barışın hakim olması için hep birlikte dua edelim." ifadesini kullandı.
 

Yorumlar