Amerikalı Müslüman polisler iftarda buluştu

New York kentindeki Müslüman polisler dün akşam düzenledikleri iftar programında Yemen için bağış topladı

Google Haberlere Abone ol
Amerikalı Müslüman polisler iftarda buluştu

ABD'nin New York kentinde faaliyet gösteren New York Müslüman Polisler Derneğinin düzenlediği yıllık iftar programında açlıkla mücadele eden Yemen ve Doğu Afrika için yardım toplandı.

New York Polis Teşkilatında (NYPD) görev yapan Müslüman polislerin kurduğu, "ABD'de Müslüman polisleri temsil eden ilk kardeş organizasyon" olarak anılan dernek, New York'taki Müslüman toplum üyeleri ve diğer dinlerden temsilcileri geleneksel iftar programında ağırladı. İftara Türkiye'nin New York Başkonsolos Yardımcısı Reyhan Özgür ve Türk toplumundan temsilciler de katıldı.

New York Müslüman Polisler Derneği Başkanı Adeel Rana, programın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'ye ve Ortadoğu'ya yaptıkları ziyaret hakkında bilgi verirken Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme onuruna sahip olduklarını bildirdi. Rana, desteğinden dolayı Türkiye'ye teşekkür ederken salondan büyük alkış topladı.

ABD milli marşının okunmasıyla devam eden programda, NYPD Din İşleri Biriminden haham Alvin Kass'ın ve papaz Robert Romano'nun konuşmalarının ardından aynı birimde görev yapan imam Khalid Latif katılımcılara hitap etti.

Latif, Yemen'deki insani drama dikkat çekerek Müslümanlardan Yemen'e yardım etmeleri çağrısında bulundu.

NYPD'de görevli, derneğin 2. Başkanı Ali Hammutoğlu’nun okuduğu ezanla katılımcılar oruçlarını açtı.

İftarın ardından söz alan "İslamic Relief USA" (İslami Yardım ABD) sivil toplum kuruluşundan Waleed Gabr, Yemen'de ve Doğu Afrika'daki açlığa değinerek katılımcılardan yardım topladı.

- Kenan Taşkent'e ödül

Program çerçevesinde NYPD'de başarıyla görev yapan polisler için ödül töreni düzenlendi. Ödül alanlar arasında NYPD Toplum İlişkileri bölümünde görevli Kenan Taşkent de yer aldı. Derneğin üye ve yöneticilerinden Türk polisler Hüseyin Kahveci, Dilek Kahveci, İdris Güven ve Ali Hammutoğlu iftar programının ev sahipleri arasında yer aldı.

Yorumlar