Sakarya'daki FETÖ/PDY davası

- Aralarında eczacı, veteriner, öğretmen, esnaf ve çiftçinin de bulunduğu kapatılan Altın Lale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyesi tutuksuz 34 sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Sakarya'daki FETÖ/PDY davası

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında haklarında dava açılan tutuksuz 34 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 6. duruşmaya, tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

İki celse arasında gelen belgelerin zapta geçirildiği duruşmada görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasını talep etti.

Avukatlar ve sanıklar, imza verme zorunluluğundan oluşan adli kontrolün kaldırılmasını istedi.

Mahkeme Heyeti, sanıkların ve avukatlarının talebini reddetti. "ByLock" trafik bilgisi ve haberleşme içeriği ile dijital materyal raporunun Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istenmesi için müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Ferizli ilçesinde faaliyet gösteren kapatılan Altın Lale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyesi, aralarında eczacı, veteriner, öğretmen, esnaf ve çiftçinin de bulunduğu 34 sanık hakkında "silahlı terör örgüt üyeliği" suçlamasıyla ayrı ayrı 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Yorumlar