2. Ankara ve Kültürel Değerler temalı afiş yarışması başlıyor

Ankara Kalkınma Ajansı’nın organizasyonundaki; Ankara’nın kültürel ve tarihi çeşitliliğini yansıtan ve yöresel değerlerimizin ön plana çıkartılmasını amaçlayan “2. Ankara ve Kültürel Değerler Temalı Afiş Yarışması” için başvurular başladı.

Google Haberlere Abone ol
2. Ankara ve Kültürel Değerler temalı afiş yarışması başlıyor

Ankara Kalkınma Ajansı’nın organizasyonundaki; Ankara’nın kültürel ve tarihi çeşitliliğini yansıtan ve yöresel değerlerimizin ön plana çıkartılmasını amaçlayan “2. Ankara ve Kültürel Değerler Temalı Afiş Yarışması” için başvurular başladı.

Ankara Kalkınma Ajansı’ndan yapılan açıklamaya göre, yarışmanın amacı; Ankara’nın kültürel, sanatsal ve tarihsel varlıkları öncelikli olmak üzere ekonomik, stratejik, tarihi, turistik, kültürel ve yöresel değerlerini anlatan şehre dinamik bir bakış açısı kazandıracak afişler oluşturulması. Yarışma; ayrıca grafik sanatına ilgi duyan öğrencilerin ve genç grafik sanatçılarının inovatif bakış açılarını desteklemeyi de hedeflemekte. Ankara Kalkınma Ajansı, seçilecek afişleri yurtiçi ve yurtdışında tanıtım faaliyetlerinde ve katılım sağlayacağı saygın organizasyonlarda kullanarak, genç sanatçılara yeni ufuklar açmayı, yeni olanaklar sağlamayı amaçlamakta.

Yarışmada, Ankara’nın özellikle çevre ilçelerinde bulunan doğal, tarihi ve kültürel güzellikleri, yöresel ve turistik zenginlikleri ‘Ankara’da Gezilecek Çok Yer Var’ mesajı ile öne çıkaran afişler değerlendirilecek. Yarışma, tasarım alanında çalışan profesyonellere, üniversitelerin grafik tasarım, sanat ve ilgili bölümlerinde eğitim gören lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Güzel Sanatlar Liseleri’nin ve Lise Grafik Bölümü öğrencilerinin katılımına açık olacak.

Yarışmaya katılım sağlayacakların 31 Ocak 2018 tarihine kadar tasarladıkları afişleri göndermeleri gerekmekte. Katılımın ücretsiz olduğu yarışmaya ilişkin detaylara ajansın web sayfasından ulaşılabilir.

Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda; birinci olan yarışmacı 3.000,00 TL , ikinci olan 1.500,00 TL, üçüncü olan yarışmacı da 1.000,00 TL ödül alacaktır. Yarışmada mansiyon kazanan üç katılımcıya ise 500 lira ödül verilecektir. 25 afişin sergilenmek üzere seçileceği yarışmada, sergilenmeye hak kazanan afişlere 200 lira ödül verilecek. Sonuçlar, seçici kurul değerlendirmesinin ardından 9 Şubat 2018 tarihinde Ankara Kalkınma Ajansı web sitesi (www.ankaraka.org.tr), sosyal medya hesapları ve basın yoluyla duyurulacak. Ödüller, sonuçların duyurulmasının ardından düzenlenecek ödül töreni ve afiş sergisinde takdim edilecek.

Düzenlenecek yarışma ile ilgili görüşlerini bildiren Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "Yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi ve etkili tanıtım çalışmalarının yapılması, Ankara’nın turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi bakımından çok önemlidir. Ankara Kalkınma Ajansı, bu çerçevede çok özel bir afiş yarışmasına imza atıyor. Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz yarışma ile temel hedefimiz; Ankara’nın sahip olduğu tarihi ve kültürel çeşitliliğini afişler aracılığıyla tekrar gündeme getirmektir. Düzenlenecek bu özel yarışmamıza ilgili tüm vatandaşlarımızın katılımından memnuniyet duyacağız" ifadelerini kullandı.

Yorumlar