HDP Ağrı Milletvekili Taşdemir:

- "TBMM'de 2018 bütçesi tartışılırken Ağrı'da hala kaydı bile bulunmayan, suyu, elektriği bulunmayan köylerin olması AKP'nin övündüğü kamu hizmetleri açısından kara bir lekedir"

Google Haberlere Abone ol
HDP Ağrı Milletvekili Taşdemir:

TBMM (AA) - HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, "TBMM'de 2018 bütçesi tartışılırken Ağrı'da hala kaydı bile bulunmayan, suyu, elektriği bulunmayan köylerin olması AKP'nin övündüğü kamu hizmetleri açısından kara bir lekedir." dedi.

Taşdemir, partisinin Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk ile Mecliste düzenlediği basın toplantısında, HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak'a verilen hapis cezasının hukuksuz olduğunu öne sürdü.

Cezaların kendilerini yıldırmayacağını belirten Taşdemir, 4 Kasım'ın "Tutsak Seçilmişlere Özgürlük Günü" olması için hazırladıkları kanun teklifini Meclis gündemine getireceklerini ifade etti.

Ağrı'ya yapılan hizmetlerde hükümetin katkısı bulunmadığını savunan Taşdemir, Ağrı'da kamu hizmetlerinin eksikliğinin bedelini halkın daha fazla ödemesini istemediklerini bildirdi.

Taşdemir, "TBMM'de 2018 bütçesi tartışılırken Ağrı'da hala kaydı bile bulunmayan, suyu, elektriği bulunmayan köylerin olması AKP'nin övündüğü kamu hizmetleri açısından kara bir lekedir." diye konuştu.

Öztürk ise Ağrı'da istihdam oranlarının çok düşük olduğunu ve iş olanaklarının AK Parti'lilere kadro yaratmak için kullanıldığını ileri sürerek, AK Parti'nin Ağrı halkına yanıltıcı vaatlerde bulunduğunu kaydetti.

Yorumlar