Yüksekdağ'dan Eğitim Sen'e ziyaret

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, görevden alınan ya da ihraç edilen öğretmenler dolayısıyla en az bir milyon öğrencinin öğretmensiz kaldığını savundu.

Google Haberlere Abone ol
Yüksekdağ'dan Eğitim Sen'e ziyaret

Yüksekdağ, beraberindeki HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca'yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Yüksekdağ, "darbeye karşı mücadele" adı altında özellikle eğitim dünyasına darbe yapıldığını ileri sürerek, okullarda ihbar ağlarının çalıştığını ve eğitimcilerin muhbirliğe zorlandığını belirtti. Açığa alınan ya da ihraç edilen öğretmen sayısının 100 bin civarında olduğunu vurgulayan Yüksekdağ, en az bir milyon öğrencinin öğretmensiz kaldığını öne sürdü.

İhraç edilen öğretmenlerin sendika üyesi olduğu ve sosyal medyada muhalif profil çizdiği için görevden alındığını iddia eden Yüksekdağ, yaşananlara boyun eğmeyeceklerini bildirdi.

Figen Yüksekdağ, 40 bin kamu görevlisinin daha görevden alınacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, hükümetin Türkiye'yi kamusal ve sosyal bir felakete sürüklediğini ve boşlukları doldurmak için yapılan atamalarda da tam bir hukuksuzluk yapıldığını ileri sürdü.

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ise darbelerin hepsine karşı olduklarını belirtti ve eğitimcilerin darbelerde en çok mağdur edilen grup olduğunu söyledi.

Yorumlar