Yıldırım'ın Katar Genelkurmay Başkanı Ghanim'i kabulü

Başbakan Yıldırım, FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından güçlü dayanışma gösteren Katar'a teşekkür etti

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım'ın Katar Genelkurmay Başkanı Ghanim'i kabulü

Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından güçlü dayanışma gösteren Katar'a teşekkür etti.

Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, Katar Genelkurmay Başkanı Ghanim bin Shaheen el-Ghanim'i kabul etti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım kabulde Ghanim'e, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin ardından Katar'ın gösterdiği güçlü dayanışmadan dolayı teşekkürlerini iletti.

Katar liderliğinin telefonla ilettiği güçlü mesajların hemen ardından Emir Şeyh Hamad ve Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed'in Türkiye'yi ziyaret etmelerinin güçlü birer dayanışma göstergesi olduğunu vurgulayan Yıldırım, Katarlı en üst düzey askeri yetkili olarak Tümgeneral Ghanim'i ağırlamaktan da memnuniyetini dile getirdi.

Yıldırım, ayrıca iki ülke arasındaki siyasi ve askeri işbirliğinin önümüzdeki dönemde savunma sanayi dahil olmak üzere daha da geliştirilmesi yönündeki ortak irade çerçevesinde, teknik ve üst düzeyli ziyaretler marifetiyle Katar ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Başbakan Yıldırım'a, Emir Şeyh Tamim bin Hamed Al Sani ve Şeyh Abdullah bin Nasser bin Halife Al Sani'nin selamlarını ileten Katar Genelkurmay Başkanı Ghanim de 15 Temmuz menfur darbe girişimini şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Türk milleti ve güvenlik birimlerinin darbecilere karşı gösterdiği cesaret ve fedakarlığa dikkati çeken Ghanim, Katar’ın siyasi, askeri ve savunma sanayi başta olmak üzere her alanda Türkiye ile ilişkileri daha da güçlendirme yönünde kararlı olduğunu kaydetti.

Yorumlar